От 1 юли Глобул намалява цените за роуминг в ЕС

София /КРОСС/ Глобул въвежда нови, по-ниски цени за разговори в роуминг в страните от Европейския съюз от 1 юли 2010 г. Клиентите на Глобул ще провеждат изходящи разговори за 0,914 лв. на минута, а минута входящ разговор ще струва 0,351 лв., съобщиха от компанията.

Новите, по-ниски цени за роуминг са в съответствие с действащите в Европейския съюз правила и регламенти и са валидни за всички клиенти на GLOBUL в страните от Европейския съюз, както и в Норвегия, Исландия и Лихтенщайн. Както и досега, всички клиенти на Глобул, пътуващи в страните от ЕС ще получават информация чрез SMS-известия за цените на услугите в роуминг.

Отново от 1 юли Глобул, ще активира автоматично обявения предварителен лимит за ползване на услуги за пренос на данни в роуминг в ЕС размер на 117,35 лв. (60 евро). Лимитът ще бъде въведен автоматично за всички абонати на оператора, които вече имат активирана роуминг услуга и не са заявили изрично до тази дата, че не желаят да го ползват. Всеки абонат може предварително и безплатно да се откаже от лимита за услугата GPRS в роуминг, като набере *124# и избере опция 4 от менюто, което ще се появи на екрана на телефона.

Клиентите на Глобул, които използват GPRS в роуминг и имат активиран предварителен лимит ще получават уведомителни SMS-и при достигане на 80% и съответно на 100% от лимита. Абонатите, които желаят да продължат да ползват услугите за пренос на данни в роуминг при достигане на 100% от лимита, могат да направят това като наберат *124# и изберат опция 3 от менюто, в противен случай услугата GPRS се спира автоматично.

Към момента Глобул има действащи споразумения с над 400 оператори в близо 180 страни в света.

Всички цени са с включен ДДС.

/АС/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа