Фандъкова участва в телевизионен мост с кмета на Москва

София /КРОСС/ Йорданка Фандъкова участва в телевизионен мост с кмета на Москва Юрий Лужков по повод 65-годишнината от победата над фашизма, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
Скланяме глава пред паметта на загиналите в тази страшна война и се прекланяме пред нашите ветерани, които доведоха до великата победа. За нашата страна това е просто спасение. Тези замисли на фашистите имаха за цел да унищожат голяма част от нашия народ, заяви Лужков. Той обясни, че 4 милиона московчани са присъствали на парада в Москва, за да благодарят на ветераните от войната.
Кметът на София Йорданка Фандъкова поясни, че 9 май за българите е двоен празник - Ден на победата и Ден на Европа. Тя обясни, че знакът на уважение за нея не е само традиционното поднасяне на цветя на 9 май. Фандъкова даде пример с реставрацията на Руски паметник и изтъкна активните взаимоотношения между двете страни в последните години. В срещата от българска страна участваха и руснаци ветерани от войната, които живеят в България, както и български, участвали в антифашисткото движение.

/ЮТ/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа