Обсъдиха пътната инфраструктура на Стара Загора

Стара Загора /КРОСС/ След подписване на протокол 2 за стартиране работата по ЛОТ 2 на АМ Тракия, кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев покани председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Божидар Йотов за разговор по въпроси и проблеми, касаещи пътната инфраструктура на Община Стара Загора.

Основна тема на разговора бе вторият подход към Стара Загора от АМ Тракия. Както и при досегашните разговори от страна на Агенцията бе уточнено, че към настоящия момент това е много трудно осъществимо, а по-скоро може да се работи по проект за удвояване на сегашната пътна връзка от настоящия край на магистралата до града. Божидар Йотов отбеляза, че тази отсечка по принцип е залегнала в плана за работа на агенцията, но без конкретни срокове. В момента се търсят възможности и източници на финансиране. Междувременно трябва да бъдат осигурени средства и за някои, макар и малко, отчуждителни процедури. Председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" обясни, че евентуални източници на финансиране са по линия на ОП "Регионално развитие" или със средства на МРРБ, като вторият вариант е трудно осъществим, поради липса на достатъчно финанси.
Проф. Танчев още веднъж заостри вниманието на Божидар Йотов за крайната необходимост от удвояването на този пътен участък, имайки предвид интензивността на движение през него, която на практика ще продължи до завършването на ЛОТ 2 на АМ Тракия.

/СС/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа