ФИА ще санкционира пилотите за лошо поведение извън пистата

Париж, Франция /КРОСС/ Пилотите от Формула 1 могат да бъдат санкционирани от ФИА, ако не спазват правилата за безопасно движение по пътя.

Припомняме, че Люис Хамилтън бе хванат в Австралия докато се забавляваше със служебен Мерцедес. Преди две седмици в Турция, пилотът на Макларън заяви, че е постъпил така заради феновете си, които се наслаждавали на неговите каскади. Това не се хареса на австралийския комисар по безопасността на пътя Кен Лей. Според него, Люис е дал много лош пример на всички със стореното.
Президентът на ФИА Жан Тод също не остана особено очарован от случилото се. В момента французина обмисля създаването на информационни материали, които да разкриват на пилотите законите и особеностите на движението по пътищата на страните, които посещават. Очаква се скоро да влязат в сила и наказания за пилоти, които не спазват закона. Тод коментира: "Всъщност повдигнах въпроса пред колегите си и скоро очаквам да се вземе някакво решение. Няма как да си шампион и пример за подражание на милиони и в същото време да караш като обезумял. За това искаме да предприемем някакви мерки".

 

/ДК/

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа