Магистратура в Брюксел

Брюксел, Белгия /КРОСС/ Свободният Брюкселски университет предлага нова магистратура по европейски въпроси "Политики и Общества в Централна и Източна Европа", информира българският евродепутат Мария Неделчева

Обучението е организирано съвместно с университетите на Букурещ и Вроцлав и е с продължителност две години. Магистратурата е добра подготовка за бъдеща работа в Европейските институции, в академичните среди, неправителствени организации, медии и международни организации, обществени органи.

Магистърската програма предлага:
▸ удостоверение, подписано от три университета
▸ мултинационално преподаване чрез използване на новаторски
педагогически инструменти
▸ голям брой специализирани курсове
▸ възможност за научаване езика на страната, избрана за обмен
▸ възможност за практически опит в конкретен културен, социален и политически контекст.

В първата година студентите ще бъдат в отдела по политически науки на Университета по техен избор (Брюксел, Букурещ, Вроцлав). По време на обучението ще имат възможност за участие в серия от проучвателни пътувания в Румъния, Полша и Белгия и в съвместни дейности (конференции и семинари), които ще се провеждат в партньорските университети.
Завършилите магистърската програма ще бъдат добре подготвени за работните места, изискващи задълбочени познания в областта на политическите, икономическите и социалните проблеми в Централна и Източна Европа.

Искам младите хора да бъдат максимално информирани за възможностите за обучение. Като научен изследовател и академичен преподавател съм силно свързана с образованието и затова чувствам като свой дълг да популяризирам сред тях всякакъв род образователни програми. Вярвам, че много български младежи ще се възползват от предоставената възможност, сподели евродепутатът Мария Неделчева.

Срокът за кандидатстване е 31.08.2010, а изчерпателна информация е публикувана на сайта на Свободния Брюкселски университет.
/АС/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа