Апелативен съд-Пловдив потвърди отнемането на имущество за близо 78 хиляди лева

Пловдив /КРОСС/ Пловдивският апелативен съд остави в сила решението на Пловдивския окръжен съд, с което беше отнето в полза на Държавата имущество, придобито от престъпна дейност, собственост на Иван Главчев и малолетния му син Петър Главчев. Делото беше образувано по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, гр. София.

Касае се за недвижим имот, находящ се в с. Ягодово, обл. Пловдивска, с площ от 710 кв.м., ведно с построените в него двуетажна масивна жилищна сграда, едноетажна полумасивна жилищна сграда и стопанска сграда, собственост на малолетния син на Иван Главчев - Петър Главчев, 2 леки автомобили "Мерцедес" и "БМV", собственост на Иван Главчев, както и за дяловете му в две дружества " Ар енд би ентъртеймънт " и " Наксел " ООД, което имущество съдът е приел, че е на обща стойност 77 888 лв.

Лицето Иван Главчев е осъдено с влязла в сила присъда от 2007 г. за престъпление по чл. 155 ал. 1, НК, което попада в приложното поле на закона и притежава собственост, чиято стойност е значителна и за която ответниците не установиха законен източник.

Ответниците не доказаха наличието на доходите, които са послужили за придобиването на спорното имущество.

Съдът не кредитира показанията на разпитаните свидетели, които твърдят, че са давали конкретни суми на ответниците, тъй като част от тях са в близка родствена връзка с тях, а също и показанията им са неясни и неподкрепени от писмени доказателства.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховен касационен съд.

 

/СС/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа