Британската преса днес

Лондон, Великобритания /КРОСС/ Министър - председателят на Великобритания Дейвид Камерън има намерение днес да предупреди британците, че очакваните бюджетни съкращения "ще изменят живота на британците". Както пише Guardian, според премиера новите, по- жестоки мерки ще засегнат всички слоеве на населението. Във вторник финансовият министър на Обединеното кралство ще представи първите от серията мерки за радикалното съкращаване на държавните разходи. Financial Times коментира, че мрачната реторика на британския премиер е признание за това, че правителството не е успяло да подготви населението за мерките за икономии, които ще окажат негативно влияние върху живота на хората.

Вестник Independent, който сега е собственост на близкия на Михаил Горбачов бизнесмен Александър Лебедев, публикува обширен материал за срещата на своя кореспондент с бившия президент на СССР. Горбачов е пристигнал във Великобритания на ежегодна лятна среща на създадения благотворителен фонд от Раиса Горбачова. Както пише изданието, Горбачов и до момента обвинява другите и себе си за разпада на СССР.

Guardian съобщава, че Иран е решил да се присъедини към опитите за разрешаването на конфликта, който възникна след задържането от израелските ВМС кораби от "Флотилията на свободата". Както е заявил помощникът на аятолах Хаменей, Техеран може да изпрати Пазителите на революцията да охранява следващи конвои с хуманитарна помощ. В същото време, пише Financial Times, в Турция расте недоволството срещу организаторите на флотилията и по точно към неголямата радикална групировка IHH. Гневът в южната ни съседка е насочен преди всичко към Израел, но мнозина обвиняват и въпросната групировка в това, че тя е търсила конфронтация, при която загинаха освен нейни членове, турски журналист, преподавател по таикуондо и млад американец с турски произход.

/ВН/

Станете почитател на Класа