Рина Хасон: Израел защитава живота на своите граждани

София /КРОСС/  Турция отказва да признае правото на израелската държава да съществува. Това каза в предаването "Събота 150" на БНР адвокат Рина Хасон, която същевременно изрази съжаление за загубата на човешки животи при конфликта в ивицата Газа. Няма спор, че завладяването на кораба беше съвършено необходимо, е мнението на специалиста по международно право.
По думите на г-жа Хасон Израел не е нарушил международното право. "Тази флотилия не беше с хуманитарна помощ. Истината е, че те искат да разбият морската блокада, която е наложена с международни закони", обясни адвокатът и допълни: "Ние трябва да браним нашите граждани. Сега има демонстратори в Турция, които искат Израел да напусне Палестина, но Израел е в |Палестина, ние се борим да запазим нашия терен", каза Рина Хасон.
Тя коментира, че изолация на Израел е жестока мярка, но Израел трябва да се уповава на самозащита. "Да се надяваме, че няма да има втори Холокост. Светът е под атака на много демагогия. Светът мисли, че Израел е нападателя, а всъщност ние сме в обратно положение. Израел защитава живота на своите граждани", обобщи адвокатът.

/РА/

Станете почитател на Класа