Сексът зад волана - опасен, но привлекателен

Вашингтон, САЩ /КРОСС/ Американската консултингова компания GN Netcom проведе социологично проучване сред водачи от САЩ, Великобритания, Франция, Германия и Япония на възраст от 18 до 65 години с цел да разбере с какво най-често, освен с карането, са занимават шофьорите зад волана. Гамата на "страничните" занимания на шофьорите наистина поразява с разнообразието и неочаквания си характер...

Най-законопослушни са шофьорите от Великобритания, а колкото и да е странно, най-злостни нарушители се оказват японците - зад волана се занимават с личната си хигиена, изясняват си личните взаимоотношения, развличат се с видеоигри, филми, аудиокниги и музика.

Резултатите на проучването сочат, че около 25% от участниците поне веднъж са се преобличали и са си правили прическата при каране на автомобила си. Естествено, повечето от тях са представителки на по-прекрасния пол. Оказва се че 29% от участниците в анкетата обичат да се целуват зад волана, а 15% отиват и доста по-далеч, като поне веднъж са правили секс по време на каране.

1% от запитаните редовно правят справки с картата, 5% редовно се бръснат зад волана, други 5% постоянно пият безалкохолни напитки, 6% стабилно се тровят с цигари, 10% успяват при каране да се запознават с новините, четейки вестници и списания.

13% постоянно се оправят физиономията, 28% съвместяват карането с писане на есемеси, 63% твърдят, че навикват другите шофьори наоколо, но най-голям е процентът - 72% на любителите на похапването при каране.

Според анкетираните най-опасното занимание при каране е ползването на лаптоп (78%), на второ място е сексът (76%), а тройката на най-опасните дейности се затваря от проверката на електронната поща (73%).

 

/ВН/

Станете почитател на Класа