В момента избират ръководство на Пристанище Бургас

Бургас /КРОСС/ В момента се провежда заседание на ръководството на "Пристанище Бургас", на което ще бъде избран нов изпълнителен директор. Това заяви за Грамофона Нюз Здравовеста Николова- председател на синдикална секция "Подкрепа" в порта.

"Дияна Димов ще бъде новият изпълинтилен директор на пристанището. Имената на другите двама членове в управителния съвет на порта все още не са ясни. Това, което имаме като информация е, че и двамата са от Бургас, но не са работили в пристанището. След заседанието, което тече в момента ще стане ясно кои са те", каза Николова.

По думите и стана ясно, че  се е очаквало да има радикална промяна. При предишното правителство, ръководството на пристанището е било сменено на два пъти, но това не е довело до положителни резултати. "Сега имаме надежди, че нещата ще се нормализират, и ще тръгнат към по- добро. Новото ръководство не е познато на работещите, но очакванията на хората към тях са големи", каза още Здравовеста Николова.

От октомври месец 2009 г. до сега над 300 работници са били освободени от длъжност. 12 от служителите са работили в администрацията. Социалните придобивки са били намалени с 50 % , което е довело до социално напрежение и страх от нови съкращения сред работещите в порта- допълни в заключение синдикалистката.

/КП/

Станете почитател на Класа