Красьо Черния: Явявам се, за да излезе цялата истина

"Явявам се напълно доброволно, за да излезе истината, която искам, цялата истина", заяви Красимир Георгиев – Красьо Черния, минути преди да влезе в сградата на ВСС, предаде репортер на БГНЕС.
Красимир Георгиев обясни, че познава много хора. Днес във ВСС дойде и бившият член на съвета - прокурорът от Военно-окръжна прокуратура в София Стойко Стоев.
БГНЕС припомня, че "Красьо" от Плевен е имал доказан контакт с трима членове на ВСС. Установени са контакти на плевенчанина, чието име се свърза с влияние във ВСС и лобиране в полза на отделни кандидати, желаещи да заемат постове на ръководители в съдебната система и държавното обвинение. Установени са контакти с 15 кандидата, но никой от тях не е искал да продължи приятелството си с "Красьо". Главният прокурор Борис Велчев предложи ВСС да сформира комисия след края на разследването, която да се занимае със случая. Стойко Стоев и Иван Димов бяха избрани за членове на ВСС от парламента. Първият беше подкрепен от НДСВ, а вторият от ДПС. Пламен Стоилов е представител на следователите. Те и тримата казаха, че не се чувстват виновни. От септември м.г. на Красимир Георгиев вече е с повдигнато обвинение за лъжесвидетелстване, тъй като по време на разпитите е отрекъл да познава хора от съдебната система. По време на разследването полицията и прокуратурата са разпитала всички 131 кандидати за ръководни постове в магистратурите в страната. Много от тях са признали, че са говорили с "Красьо" и го познават по физиономия. Някои от тях са си говорили по няколко пъти с него, искали са му помощ и дори са му доверявали проблемите си. Тогава разследващите обявиха, че окончателните експертизи на извадените разпечатки се очакват през октомври. Тогава трябва да се разбере точно колко членове на ВСС са говорили с "човека с ланците" и как те биха обяснили това. Контактите на "Красьо“ с магистрати са спрели в момента, в който членът на съвета Иван Колев (председател на бюджетната комисия и бивш ръководител на Софийския районен съд) оповести публично на 18 юни за неговото съществуване.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа