Пълен абсурд: Социални и полиция не можаха да помогнат на майка да се види с децата си след 300 дни

Пълен абсурд: Социални и полиция не можаха да помогнат на майка да се види с децата си след 300 дни
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.03.2024
  • Сподели:

Майка не успя да се срещне с децата си в условията на действащо съдебно решение за право на контакт, докато бащата се грижи за тях. Петя Бонева от София не се видя със синовете си въпреки съдействието на полицейски екип и социални работници тази сутрин, разказва БНР. 

 

 

Конфликтът между Петя и бащата на децата, с когото нямат брак, започва преди повече от две години. След проява на агресия мъжът е помолен да се изнесе и за няколко месеца майката живее спокойно с двете момчета в неговото жилище. Преди година тя подава искова молба за родителски права, но до момента няма развитие по нея. Междувременно бащата изявява желание да види децата си.

"Той ги взе за една нощувка всъщност и не ги върна никога повече. Два дни по-късно ме изгони. Нямам никакъв достъп до децата, дори по телефона!".

Петя Бонева търси помощ от социалните служби, а те я препращат към съда за спешни привременни мерки. Жената подготвя жилище, в което да се грижи за децата, но съдът разпорежда привременната грижа на бащата, а на нея оставя време на срещи - по 4 пъти в месеца. За 300 дни майката е виждала момчетата два пъти.

"Те не си вдигат телефоните. Звъня на 112 с молба за съдействие. Полицейски патрули се качват горе и бащата казва: "Ела да кажеш на майка си, че не искаш да тръгваш с нея" и така излиза, че той изпълнява режима и, след като децата не искат, никой нищо не може да направи".

Тази сутрин Петя Бонева звънна на вратата на блока, в който живеят децата. На място дойдоха социални работници, психолог от Агенцията за закрила на детето и полицаи. Бащата допусна само тях, а майката остана пред вратата на жилището. След срещата социалните служители обясниха, че момчетата отказват да говорят с нея. По-рано Бонева разказа.

"Това е един омагьосан кръг, от който няма излизане".

Жената е обявила гладна стачка:

"Ние сме около 50,000 родители в България, които са отчуждени от децата си".

Станете почитател на Класа