Прокуратура: Доживотен затвор за Полфрийман

Наблюдаващият прокурор заяви в съдебна зала, че безспорно се доказа, че на 28 декември 2007 година, подсъдимият Полфрийман умишлено се е опитал да причини смъртта на Андрей Монов и неговия приятел Антоан Захариев.
Държавният обвинител аналитично представи анализ на всички събрани устни и писмени доказателства по входа на делото, обобщавайки, че вината на Полфрийман е безспорна. Прокурорът бе категоричен, че няма данни за нападение от страна на пострадалите лица, спрямо подсъдимия. В същото време Полфрийман е действал под хулигански подбуди и неуважавайки българското общество. Освен доживотна присъда прокуратурата поиска съда да приеме и всички граждански искове срещу Полфрийман.
Христо Монов, баща на убития Андрей, заяви в съдебна зала, че неговият живот и този на съпругата му е свършил във фаталната нощ. Той поиска справедливост от съда. Христо Монов се обърна към бащата на Джок Полфрийман с думите: „Вие цял живот ще си останете баща на убиец.“ Аксения Монова, майката на Андрей заяви пред съда, че подсъдимият е пристигнал в страната без документи за самоличност, но с 30-сантиметров нож, което по думите й безспорно говори, че е дошъл с умисъл да причини убийство.
Делото продължава с пледоарите.
БГНЕС припомня, че Джок Полфрийман е роден в Сидни на 13 октомври 1986 г. и според документацията е бил в България четири пъти. Той има средно образование и не е осъждан. Обвинен е в убийство и в опит за убийство по хулигански подбуди. На 28 декември 2007 г. Джок Полфрийман убива 20-годишния Андрей Монов, като го наръгва с нож в гърба. Фрийман е задържан от полицията и за нанасянето на телесна повреда на приятел на Монов. Пред съда австралиецът заявява, че при инцидента видял как група младежи повалили на земята човек от ромски произход и решил да се притече на помощ. На 21 май 2008 година Софийски градски съд дава ход на делото срещу австралиеца Джок Полфрийман, обвинен в убийството на Андрей Монов, извършено на столичния площад Света Неделя на 28 декември 2007 година, и в опит за убийство на Антоан Захариев. Приети са гражданските искове по 200 хиляди лева на родителите на Андрей Монов и 50 хиляди лева на Антоан Захариев. Към защитата на австралиеца се присъединява баща му - Саймън Полфрийман. В първоначалните си обяснения подсъдимият не се признава за виновен.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа