Станишев: Имаме правителство, което иска да смаже БСП

Всеки, който има виждания, трябва да каже с какво ще направи БСП по- силна в една среда, когато имаме правителство много агресивно по отношение на БСП, не по отношение на нашите коалиционни партньори, което иска да смаже БСП чрез една координирана политическа кампания, която да дискредитира партията в две направления - морал и компетентност, каза лидерът на БСП Сергей Станишев на среща в Бургас, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.
Трябва да преодолеем този период. Затова трябват силни екипи и хора, които са биткаджии и трябва влязат в противопоставяне с неверни обвинения и с лъжи. БСП трябва да бъде една силна опозиция, защото България има нужда такава опозиция. Защото трябва да отстоим и социалните постижения от последните години. Вече започнаха много хора да се усещат какво е дясно управление. След като толкова много недоволство има от това, че бавно растат доходите, подчерта Станишев. На въпрос очаква ли победа на местните избори за кмет в Руен, Станишев заяви, че БСП както винаги участва в изборите със сериозни намерения. Ние винаги сме подкрепяли силно нашите кандидати. Аз винаги съм се старал да се ангажирам с техните кампании. Затова и бях в село Люляково. Кандидатът ни е много сериозен човек. Целият му живот е минал в общината. Той е човек, който много добре познава селскостопанския сектор, който е и основния поминък в община Люляково. БСП винаги е била национална партия. Не партия само на българите. Тя е работила във всички слоеве на българското население. Според мен този път реалистично би било да има балотаж”, каза още лидерът на БСП. На въпрос дали ще се получи дебат на предстоящия конгрес на БСП, Станишев отговори, че би искал да има сериозни дебати и дискусии. „БСП е сериозна партия, много самокритична и градивна. Защото БСП 4 години беше в една трудна коалиция. Платихме си сметката и за нашите коалиционни партньори. Нямаме основание да се срамуваме от това управление. Направихме много неща за страната. Не само членството в Европейския съюз, повишихме и доходите, и социално- икономическото развитие, и модернизацията на инфраструктурата на много общини. Представихме се много добре в сравнение с други европейски страни по време на икономическата криза. Но тя за съжаление не приключва, а продължава. Така, че БСП има основания да си даде първооценка за управлението, за нашето участие в това управление. Ние трябва да бъдем обективни, точни, какви са били слабостите, какви са били грешките ни и какво е свършено. Защото сме работили за държавата. Каквото и да говорят, в това число с много лъжи днешните управляващи. БСП се нуждае от сериозно обновление и промяна във всички направления на своето съществуване”, каза подчерта бившият премиер. Сега, идната събота и неделя предстои да се учреди младежката организация „Обединение” в БСП. Това са 15 хиляди млади хора социалисти, които трябва да имат много по- голямо влияние върху формирането на политиката на БСП и трябва да имат ясна перспектива, категоричен е Станишев.
На въпрос уместно ли е сега да се вдига акциза на тютюна, Станишев отговори, че вдигането на акциза на тютюневите изделия в сегашната ситуация просто ще доубие Булгартабак холдинг. Да не говорим, че ще бъде бреме за много от потребителите. И ако се търси допълнителен ресурс за бюджета, според мен в тази ситуация няма нужда да се намалява осигурителната тежест, каза в заключение Станишев.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа