Проблемът с детските градини в София остава

Проблемът с недостига на места в детските градини в София няма да бъде решен никога, заяви вчера премиерът Бойко Борисов след откриването на новата забавачница „Мечта“ в столичния квартал „Левски“. Тя може да поеме над 200 деца, а стойността й е 4,3 млн. лева.
Според Борисов всяка година в столицата идват 120 000 – 130 000 души, което е една от причините за пренаселеността в града.
Премиерът посочи, че откривайки нови детски градини, той и правителството изпълняват предизборните си обещания. Борисов посочи като пример откриването на новата линия на метрото и напомни, че в момента тече процедура за избор на строител на завода за преработка на отпадъци. Министър-председателят обеща, че още догодина ще започне изграждането и на магистрали.
Вчера Бойко Борисов назначи и шестима заместник областни управители, съобщиха от правителствения пресцентър. Заместник областни управители на Стара Загора стават Димитър Драчев и Галина Стоянова, на Търговище – Николай Дяков и Елка Станчева, на Хасково – Николай Нанев и Румяна Ватралова-Въчева.

Станете почитател на Класа