Замесиха депутат от ГЕРБ в схема с имотни измами

Полицията продължава разплитането на схемата за имотни измами, по която вчера бяха задържани 7 души.
Оказа се, че една от трите арестувани при опит да прехвърлят жилището на столично семейство, е адвокатката Силвия Илиева, предаде БНТ.
Освен това разследващите установили, че едно от пълномощните, намерени при обиски в домовете и офисите на задържаните, е заверено от помощник-нотариуса на Искра Фидосова, която в момента е депутат от ГЕРБ и председател на правната комисия в парламента. С документа обаче не е извършена измамна сделка. Пълномощното е било подготвено, за да се извадят удостоверения и документи за имот, който впоследствие да бъде продаден. Искра Фидосова коментира, че ежедневно нотариусите рискуват да заверяват пълномощни с подправени лични карти, тъй като нямат достъп до информационната система на ГРАО и МВР, където да проверяват истинността на личните документи.
"Това е подписано от помощник-нотариуса, който е бил там, но това е нещо, което се случва почти всеки ден в някоя кантора в страната, това е нещо, което касае целия граждански оборот. Няма как тези колеги нотариуси да проверят истинността на личната карта. На пръв поглед, когато дойде такъв гражданин с фалшива лична карта, тя изглежда по абсолютно нормален начин като тези, които са истински. Няма как да бъдат разпознати, особено когато са много добър фалшификат", заяви депутатката от ГЕРБ. /БНТ/


Станете почитател на Класа