Избраха Калин Христов за подуправител на БНБ

Със 174 гласа „за“, двама „против“ и 28 „въздържали се“ парламентът избра Калин Димитров Христов за подуправител на Българската народна банка. В сряда Иван Искров го номинира, след като самият той бе преизбран.
Христов ще заеме поста от 23 октомври 2009 г. и по предложение на гуверньора ще ръководи управление "Емисионно". Мандатът на Христов ще бъде шест години, той ще поеме поста от досегашния подуправител Цветан Манчев.
Христов е съветник на управителя на БНБ от 2003 г., преди това е работил в дирекция "Икономически изследвания и прогнози" на БНБ. От 2005 г. Христов представлява БНБ в различни комитети на Европейската централна банка. Преподавал е в катедри "Икономика" и "Финанси" на Университета за национално и световно стопанство. Сред студентите му са редица водещи икономисти като Георги Ангелов от „Отворено общество“, депутатът от ОДС Мартин Димитров и главният икономист на Института за пазарна икономика Димитър Чобанов. Христов започва работа в БНБ по покана на неговия преподавател Николай Неновски.

Станете почитател на Класа