Арести на български крадци в Италия

Карабинерите в Тоди, провинция Перуджа, арестуваха двама италианци и българка при обир на предприятие за фина керамика, съобщи агенция АДЖИ.
Италианците са 22-годишни, а българката е на 19 години. Тримата са с постоянно местожителство в Перуджа. Те са задигнали множество керамични изделия от предприятие в общината Дерута близо до Тоди и са ги натоварили на фургон. Те са осъдени по съкратената процедура с договорени присъди от 6 месеца лишаване от свобода и 200 евро глоба за всеки, посочва АДЖИ. Двама българи, на 31 и на 22 години, са заловени от карабинерите в Лонате Поцоло, провинция Варезе, с голямо количество краден меден проводник, информира електронното издание "Варезе нюз". Те са обикаляли на разсъмване с две коли - товарен фургон и мощен лек автомобил. При опит на карабинерите да ги спрат за проверка, те изоставили фургона и побягнали с леката кола, собственост на 31-годишния българин.
Организираните пътни блокади успели да задържат българите в подлез на шосето за Малпенса. Товарният фургон се оказал откраднат в Милано два дни по-рано. В него са открити много макари с ценен меден проводник, както и инструменти за взлом. Фургонът ще бъде върнат на притежателя му, но все още не е открит собственика на медния проводник. Българите, чиито имена не се посочват, се намират в затвора в Бусто Арзицио. Информацията е на Дарик радио.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа