Явор Хайтов: Не вярвам на лицемерните прегръдки между Борисов и Ердоган. С ареста на Очите Турция държи наши политици на каишка

Не вярвам на лицемерните прегръдки между Бойко Борисов и Тайип Реджеп Ердоган. Докато Димитър Желязков е арестуван в Турция, никой не знае техните власти каква информация могат да изкопчат от него. По този начин не е изключено да се държат на каишка български политици, за които Митьо Очите има факти. 

Това заяви пред BGonAir бившият зам.-министър на МВР Явор Хайтов. "Групата на Желязков връща България преди един век. Нека МВР да продължи акциите си но те да не бъдат насочени само към една партия, а и към останалите, защото се съмнявам, че само в Бургас има връзка между бизнеса и политиката. Миналата година от ДАНС сигнализираха за действия на тайните служби от други страни у нас, за да дестабилизират страната ни. Нали не се съмнявате, че това може да са били службите на Унгария, например", попита реторично Хайтов. 

Той допълни, че не вярва на лицемерните прегръдки на Ердоган и Бойко Борисов, а по-скоро, че турската страна с ареста на бизнесмен от калибъра на Митьо Очите е хванала на каишка български политици, за които самият Желязков има информация и лесно може да се изкопчи чрез методите на полицаите в Южната ни съседка.

Той заяви, че по необясним начин са били "елиминирани" от системата хората, които са работели по акцията на Цветан Цветанов "Наглите". Според него някои от тях са пенсионирани по възраст, а други са премахнати, за да се търси посредственост в системата на МВР. "Някои от тях дори могат спокойно да четат лекции в академията на МВР и да са полезни на курсантите, но очевидно системата трябва да е посредствена", заключи Хайтов. 

 

 

Станете почитател на Класа