Арестът погрешка е вид насилие

Спецполицаи нахлули вчера рано сутринта погрешка в дома на певеца Красимир Аврамов, по-известен като Човека-глас, тръшнали го на земята, оковали го с белезници и му покрили главата с качулка. Зрелищната акция била част от операция „Недосегаемите“, а щом разбрали за грешката си, баретите се извинили на певеца и го освободили.
Това обяви самият Красимир Аврамов вчера, видимо разстроен от неприятната случка в дома си. Този гаф на полицаите изглежда любопитен, защото в него е замесена известна личност. Но всъщност грешката е много сериозна. Не говори добре, когато в една полицейска акция, подготвяна със седмици, а може би и с месеци, се допускат груби грешки от типа да сбъркаш адреса. Случаят е показателен, защото на мястото на Човека-глас, можеше да е който и да е нищо неподозиращ гражданин. А ако маскирани барети нахлуят в дома му с автомати, това е вид насилие. Подобни грешки могат да доведат до неприятни последици, особено ако в щурмуваната къща има деца или възрастни хора, каквито случаи имаше преди години и спецслужбите бяха съдени за това.
За да няма негативни ефекти от работата на полицията, ръководните кадри в МВР трябва да помислят повече за предварителната подготовка, преди да заложат на зрелищните действия.

Станете почитател на Класа