Еврибари на магари!

Еврибари на магари!
  • Публикация:  Румен Белчев
  • Дата:  
    29.05.2023
  • Сподели:

Това новото англоезично поколение няма да го разбере – английският на курортните атракции от миналия век няма нищо общо с днешния. Все пак – в превод означава нещо като покана да се повозите на шарена магарешка каручка по алеята край плажа.

 

Отдавна дългоухите не бяха попадали в онова, на което, с извинение, му казват „новинарски поток“. Добре, че е „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“, за да ни напомни за печалната им участ: „Шофьор блъсна магаре“ – информира ни суховато изданието. Животното се разхождало по шосето, когато върху него налетяла кола. „След неприятния зоо-човешки сблъсък мъжът е пострадал и е откаран в болница в Сливен“. И толкова!

Ами магарето? Защо го забравяте? Да беше куче, информацията и коментарите към нея щяха да заемат цяла страница! А за магаретата – нищичко!

 

0о0опп11

 

И това ако не е зоодискриминация – здраве му кажи!

Темата с автопроизшествията е любима на родния печат – хората обичат да четат за чужди катастрофи. И да гледат чужди смачкани коли. Затова „ТЕЛЕГРАФ“ не си оставя магарето в калта и ни сервира поредния екшън: „Пиян келеш с „Порше“ се заби в патрулка“. Прескачаме подробностите за промилите на келеша, който нямал и книжка, и оставаме очаровани от снимката на смачканата кола. Не патрулката – кучета я яли патрулката, ламарините на поршето са къде-къде по-ефектни!

С ефектно заглавие се опитва да ни заглавичка и „СТАНДАРТ“ – „Американски учени шокираха. Разводът бил заразен“!

Не по въздушно-капков път, както ковида, още по-зле – „Разводът на близък приятел увеличава риска от разпадане на собственото семейство със 75 на сто“ – установили учените. С тридесет – „ако се разведе приятел на приятел“. Най-безобидно било „разпадането на семейството на приятел на приятел на приятел“ – това вече не било заразно!

Заразни обаче са пикантните клюки – „ТЕЛЕГРАФ“ цитира недотам известна украинска медия, според която „Путин въртял любов с музикант“.

Бивш агент на КГБ проговорил специално пред украински сайт, за да ни увери, че „Връзката с Кабаева била само прах в очите на хората“, а иначе любовта между бъдещия президент и музиканта датирала още от седемдесетте години, когато се срещали край оградата на казармата…

Май не само родните медии ни имат за магарета.

Когато си говорим за любов, не можем да не се сетим за големите успехи на Гришо в тази и в други области. „И румънката не помогна на Григор за победа срещу Джокович“ – въздиша „24 ЧАСА“.

Новата любов на Гришо изгледала търпеливо мача, но това не хванало дикиш. Не като някои предишни – срещу Джокович „единственият успех на нашия тенисист е в Мадрид през 2013 г. Същата вечер Григор и тогавашното му гадже Мария Шарапова се появиха за първи път заедно на вечерна разходка…“

Е, ама Шарапова беше шампионка, а румънската актриса – само зрител! Как да бие човек при това положение!

„ТРУД“ обаче не прощава – анализът „Къде сбъркаха с опита за убийство на главния прокурор Гешев“ направо посочва организаторите на атентата – „Кой обаче има интерес от атаката срещу Иван Гешев? Повече от ясно е – това са припокриващи се кръгове от политици, мутри, политици-мутри, олигарси, соросоиди и олигарси-соросоиди.“

Те били много, бе!

Все пак, когато отидете утре да си купите вестник или отворите сайта му, за да го прегледате безплатно, имайте едно наум – според „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ напоследък се наблюдавал „Бум в търсенето на магарета“.

Ако се съди по тиражите – новината е леко преувеличена, но все пак обезпокоителна!

 

 

Станете почитател на Класа