Проф. Витанов: Писах вече, че ще хвърчат глави у нас - вчера беше Къро. А загубите на ВСУ вече са...

Проф. Витанов: Писах вече, че ще хвърчат глави у нас - вчера беше Къро. А загубите на ВСУ вече са...
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.05.2023
  • Сподели:

Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията с политиката у нас и военните действия в Украйна към 26 май. Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук: 

 

 

Кратка информация за политиката и войната за 26 май 2023 г.

Продължавам да възстановявам пълния обем на коментарите отпреди 24 май.

Най-напред, българската политика. Салтоморталетата и ротационното правителство. Не се чудете, откъде го измислиха. Писал съм ви – всичко е следствие от политтехнология, с която да се отслаби държавата, за да се управлява по-лесно тя отвън, за да се реализират чужди интереси. Не българските интереси – чужди интереси.

Затова бяхте хвърлени в поредица от избори, за да се опимпилясат нещата толкова, че да искате правителство, каквото и да е то и да ви се турне правителство. Оттук нататък – салтомортале специале! Внимавайте само като почнат да ви обясняват, как чужди интереси, които директно подриват националните интереси, били ваши. То се почна на 24 май.

В тази връзка да напомня разликата между мултикултурност и мултикултащина. Имате много култури на едно място. Два от вариантите за съсъществуване са: мултикултурност (културите си съсъществуват, но една е водеща) и мултикултащина (водещата култура непрекъснато се бие, защото всички трябвало да бъдат равни).

Естествената състояние в сложна система е йерархията – в случая мултикултурността. Мултикултащината е изкуствено състояние, което трябва да се поддържа с прахосване на ресурси и енергия. След като бъдат прахосани ресурси и енергия, нещата се връщат в естествената състояние на мултикултурност. Една от културите доминира, но може и да не е тази, която е доминирала преди мултикултащината.

Това е и целта на играта. Хвърляш пари и навъждаш мултикултаци. Мултикултаците започват да се борят за мултикултащина, като пробват да нацвъкват в системата субкултури, които да издигнат до статес на култури. Цел – подменяна на естествено доминантната култура с друга. Това е играта.

Няма по-продажно същество от мултикултака. Той е културен диверсант, работещ за чужди ннтереси.

Такова е релното положение на нещата. А вие си правете сметката. Салтоморталетата ще продължат. Да погледнем и към концепцията за прекалено могото даймио-господари и нестабилността. Писах ви, че стабилност ще настъпи, когато броят на даймио-господарите намалее до един. Става дума за големите риби.

Писах ви, че ще почнах да хвърчат глави на по-дребни даймио-господари. В буквален и в преносен смисъл. Вчера беше Къро. Кой ли ще е днес? Естественият процес на самоизтрепване – политическо и физическо започва. Накрая трябва да остане един.

Увертюрата свършва. Започва циркът по същество. За твоя сметка народе, за твоя сметка. Ротационен принцип в Румъния, ротационен принцип в България. Една и съща манджа от една и съща тенджера.

Сега за войната.

Юрдечетата крякат, че Бахмут не бил паднал. Да-а-а-а, юрдечета мои, ситуацията в Бахмут е същата като в Соледар – във виртуалното пространство не беше паднал 3 седмици, след като беше паднал. Като нямате реална представа за ситуацията – човки в калта. Писал съм хиляди пъти. Най-важното нещо човек да има реална представа за това, което става. За да може да си прави сметката. Така, освен всичко друго, така могат да се предпазят от наритване и фелдмаршал-магаретата от Ганковото кафене.

Гледаме големия юруш. Украинските пропагандатори тръбят, че Големият юруш е започнал. Съгласен съм. Започна на 11 май. Днес е ден 15-ти. Знаете, че съгласно разчетите ми, украинската армия през първия месец трябва да заеме средно по 12 квадратни километра на ден и да загуби 30 000 човека безвъзвратни загуби, 150 танка, 150 оръдия и 300 бронирани машини. Досега трябваше да са заети 180 квадратни километра и да са загубени безвъзвратно 15 000 човека, 75 танка, 75 оръдия и 150 бронирани машини. Заетата територия е много по-малка, а другите загуби са горе-долу според предвижданията, като загубите в оръдия и бронирани машини даже са по-големи.

Извод- юрушът запецна. Писах ви, че запецването на юруша през първия месец е основната цел на руснаците. Не успее ли юрушната групировка да постигне успешо през първия месец, перспективите за юруша са лоши. Нали това ви писах. За да се отпечне юрушът трябва концентрирано настъпление с хвърляне на много бригади на малка площ. Чакаме. И помним, че преди 80 години, планираното за април германско настъпление на Курската дъга почна през юни. Как свърши, знаете.

Бахмут падна. Остава последната отранителна линия на украинците в Донбас – линията Константиновка – Краматорск. Много отдавна ви писах, че решителните сражения в тази война ще са в Донбас. Нали така. Ето гледайте. По линията Константиновка – Краматорск има към 20 украински бригади. Ако руснаците успеят да пробият тази линия, ситуацията за украинската армия ще се скофти окончателно.

След като имаме потвърждение, че безвъзвратните загуби са горе долу според избисленията на Витанов – 3-ма украински войници на 1 руски, имате лесен начин за оценка на загубите на воюващите страни в жива сила.

Слушате какво ви говорят украинците за руските загуби и умножавате по 3, за да получите украинските загуби. Слушате какво ви говорят руснаците за украинските загуби и делите на 3, за да получите руските.

За момента, ако украинските загуби са 1000 човека на ден, руските са около 300. От началото на големия юруш, очакваните украински безвъзвратни загуби да днес са 15 000 човека, а руските – 5000. Очаквано развитие – проблеми с украинското пушечно месо. Ще трябва да се набавя пушечно месо от други места. Откъде ли?

От санитарния кордон в Източна Европа. А ние вътре в кордона ли сме? Вътре в кордона сме. Има ли вероятност за национална предателство и изпращане на бъгарски войничета да мрат в Украйна. Има – тази вероятност не е нулева.

Може да ви се кълнат в друго, но колко струват клетвите? Те ви се кълняха, че правителство един с друг няма да правят. Обаче кравата каза – му-у-у-у, а козичката каза – ме-е-е-е. И почнаха да хвърчат салтоморталета из пространството.

Вследствие напоредната издънка на фактчекерчетата с „независимия“ украински сайт, чета лекция в 7 точки за фактчекерчета – аматьори как се правят нещата. Вчера бяха първите 4 точки, днес – оставащите 3.

И тъй, лекцията на зловещия Мориарти за фактчекерчета – аматьори в 7 точки. 7 точки.

Точка 5. Притъпи критическото им мислене, като ги отрежеш опитващия седа мисли от източните на информация. Е тук фактчекерчетата правят каквото могат. Затова им се и плаща – да притъпяват критическото мислене чрез орязване на информация. Цензура му се вика на това, аматьорчета мои. Не се получава, защото не знаете как да орежете ефективно достъпа до информация, а дори и да успеете да го направите, пак има начини да се стигне до обективна информация за това, което се случва.

Точка 6. Накарай ги да се изповядват какво са правили и да осъждат постъпките си, за да им набиеш чувство на срам в главата и да ги накараш да чувстват, че са ти длъжни.

Това смешното салтомортале го гледаме непрекъснато. Непрекъснато се появява поредният промит мозък, който почва публично да се срамува от себе си. Гледали сте го това, нали.

Срам ме е от това, срам ме е от онова, най-вече ме е срам, че съм българин.

Имат се за мно-о-ого високо интелигенти тия, а всъщност са промити мозъци по стандарна процедура, както виждате.

Да ви кажа една тайна – това го практикувам и с мойте юрдечета – набивам им в главата срам, че има такива като мен. Стандартна процедура. Все пак, аз съм този, който преподава лекцията нали така. На аматьор-фактчекерчетата, които както виждате, са тръгнали да продават краставици на краставичаря.

Точка 7. За да ограничиш населението да следва само твоите глупости, ограничи емоционалната му поддръжка за останалото от външния свят. Демек, превърни ги в секта, в което е вярно само това, което инсталираното гуру каже.

Ами ако гуруто за нищо не става? Ами тогава, сменяш бясно сектите. Слагаш една след друга секти с различни имена. Различна форма – едно и също съдържание.

И тъй, фактчекерчета мои, това е лекцията. Надявам се да съм ви бил полезен.

Накрая, я да видим какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 308 дни

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 412 дни.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далеч от вас.

 

Станете почитател на Класа