Седмицата: Как се (на) прави политически групов секс

Седмицата: Как се (на) прави политически групов секс
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    14.05.2023
  • Сподели:

Да спиш с врага си докато мандалото хлопне, а ти си отвън - още си пред портата по без гащи. Ей този римейк, но не на един, а на два омешани филма гледахме през изминалата седмица. А накрая си се оказа, че тоя филм сме го гледали, гледали до втръсване и на никого не му пука за римейкването. Понеже от английското remake - правя отново, преправям, ни се е получило само правенето отново и отново на едно и също, без никакво преправяне – нещо поне малко ново, нещо поне малко адаптирано с плачевната ситуация.

 

 

„Римейката“ е забъркана в наши политически дни някъде между Кейп Код и Сталинград, но на гъза на географията – на наша политтеритория. Като с плюнка са лепнати „некои съображения“ от лентите „Да спиш с врага си“ в Кейп Код и „Враг пред портата“ на Сталинград. От мешавицата се получи 2 в 1 военен филм с домашно насилие. Като в крайна сметка миш-машът си е чудно „документално филмче“ (Внимание! За възрастни - +18 избиратели), истинско „букварче“ как се (на)прави политически секс.

Секс на екс си извъртяха кой на когото свари трупешката звездните трупи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ – двете ни „звезди“ в политиката, „първата“ и „втората“ политическа сила, тия дето баш по конституция лично им се пада да съставят правителство и да работят така, че парламентът да може да работи. Само дето за пореден път „първенците“ я обърнаха и конституцията на политическа таратайка. За да не спят „с врага си“ – демек да се съешат политически поне за малко в името на държавността, я млатят и конституцията, и портите си един на друг като истински врагове на цялата тая държава дето в момента тях гледа. Ама пак сеира им (из)гледа.

Ухажването беше за кратко и на думи – уж искали да скъсат вече тая верига - тия „пет синджира роби“, дето ги влачат да им гласуват за две години пет пъти (засега). Като уж щели да си преглътнат лигите за „своя власт“, дето непрестанно им капе от устите. Ама накрая пак електоратите им излязоха виновни, че те нямало да преглътнат такова „непопулярно“ решение за общо управление „с врага“. И минаха директно към „домашно насилие“ над врага „пред портата“ им. Да се насинят пак до кръв с всевъзможни червени линии в това неспирно политическо садо-мазо.

В крайна сметка от римейка 2 в 1 се получи нещо като кентавър, ама не с човешка умна глава и тяло на грациозно-силен кон, а магаре със свинска зурла. От такъв групов политически секс – такъв дзвер се ражда. Нищо друго няма как да се роди от сто процента личностна омраза, която „за пред хората“ се представя в „мекия“ вариант „политическа нетърпимост“, непрестанно подхранвана и двете страни като „непреодолим факт“.

Е, и се насилиха един друг, и си заключиха портите. А, и веригата на постоянната предизборно-изборна-следизборна обстановка скъсаха, ама като бесни кучета – синджир. Та сега може само за една година на три предсрочни парламентарни избори „да им върже“.

Станете почитател на Класа