Социолог: Броим дните до края на кабинета, от горчивата чаша ще спечели...

Социолог: Броим дните до края на кабинета, от горчивата чаша ще спечели...
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.05.2022
  • Сподели:

Северна Македония със сигурност ще бъде по-големият препъникамък, който може да разцепи коалицията. Това коментира социологът Евелина Славкова от Изследователски център "Тренд".

 

Червените линии няма как да не доведат до срив в коалицията, смята Славкова.

 

​​​​​​​Президентът всячески се опитва да се дистанцира от правителството. Това показва, дори индиректно казано, сваляне на доверието към този кабинет от страна на кабинета, изтъкна тя в предаването "Преди всички".

 

"Отброяват се дните до края на това правителство. Изключително трудно би издържало."

 

Славкова изрази скептицизъм, че кабинетът би издържал да издържи до местните избори и му даде хоризонт до есента. По думите ѝ "това правителство ще се самосвали, не толкова опозицията да го свали", а ГЕРБ печелят от това правителството "да пие тази горчива чаша от проблеми и кризи".

 

Социолог: Броим дните до края на кабинета, от горчивата чаша ще спечели...

 

В момента сме в енергийна криза, комбинацията с висока инфлация и невъзможността бизнесът да прецени как ще се справя ще доведе до социално напрежение, което няма как да не се отрази на правителството, посочи още Евелина Славкова.

 

"Правителството ще бъде поставено в пресата от няколко проблема. Тежестта на вътрешнополитическите е много голяма. Когато бръкнеш в джоба на българина, това няма как да бъде пропуснато."

Станете почитател на Класа