Ивайло Мирчев: Отчитането на изборните резултати само чрез машинния вот не е толкова сигурно

Ивайло Мирчев: Отчитането на изборните резултати само чрез машинния вот не е толкова сигурно
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    07.11.2021
  • Сподели:

Отчитането на изборните резултати само чрез машинния вот не е толкова сигурно. Това каза кандидатът за депутат от „Демократична България" Ивайло Мирчев в предаването „Говори сега" по БНТ. По думите му, ако има някакво слабо място в отчитането на вота, това е моментът, в който той се записва на флашката от машината и пътува до РИК-овете. Там има възможност за манипулация, обясни той. „Искаме достъп до кода, за да можем да видим дали има евентуални грешки в него и да кажем на софтуерния производител тук и тук имате грешка и те да ги коригират", добави Мирчев.

 

Като приоритет на ДБ Мирчев посочи реформа в енергийната система и на регулаторите. Изключително глупав ход на енергийния министър нарече той задължението балансиращите енергийни компании да минават само през ЕСО. Това по думите му ще увеличи още цената на тока. „ЕСО се контролира от енергийната мафия, от няколко енергийни бизнесмена, които контролират цялата енергийна система на страната", посочи Мирчев.

 

Ивайло Мирчев: Отчитането на изборните резултати само чрез машинния вот не е толкова сигурно

 

Според него широко прокламираното от всички увеличение на цената на тока за бита от 1 януари може да бъде избегнато. „Токът не трябва да се увеличава и ние сме дали решение. Има Фонд „Сигурност на енергийната система", там има достатъчно резерв, за да може цените на регулирания пазар по никакъв начин да не се пипат до юли 2022 г., когато се очаква пък цените на енергията да се стабилизират. Всички се правят на ударени, защото искат парите от фонда да се преразпределят през едни други хора", обясни Мирчев.

 

Пълен локдаун според него не е необходим. Проблемът може да бъде решен на Консултативен съвет по национална сигурност при президента, където партиите трябва да поемат отговорност и да излязат със собствена позиция, коментира той. „Тази война не можем да я спечелим заради начина, по който управляващите действат. Служебното правителство не може да направи една информационна кампания", коментира Мирчев.

Станете почитател на Класа