На политиците обикновените хора не са им по темата

Когато си избрал да живееш като скот, ще бъдеш третиран като такъв. Думите на здравния министър Петър Москов отпреди три дни доведоха до лавина от коментари, която предизвика и сваляне на маски.

Както винаги, маските падат най-лесно, щом говориш по теми, по които не ти изнася. В сутрешния блок на Нова телевизия на представители на ДПС, БСП и отчасти ГЕРБ им се наложи да говорят точно по такива теми, които изплуваха заради изказването на Москов.

Какво се получава – безмерно нахалство. Не е по темата, повтаряше народният представител от ДПС Тунджер Кърджалиев. Не е по темата, че много хора в България живеят като скотове, особено от малцинствата. Не е по темата, че МВР не поддържа статистика за престъпленията, извършвани от етнически групи, за да не лъсне как такива като ДПС не правят нищо за решаване на следните проблеми – образование, заетост, жилищно настаняване. Не е по темата, че при избори редовно куп сигнали за купуване на гласове водят към ДПС. Важното е как да се нарича едно населено място – ромска, българска, турска, таджикистанска, антарктическа или каквато там махала е. Но да запомним – махалата сама се определя. Сама, сама, колко да е сама?

От БСП пък карат все на конспирации – приемал се сега държавен бюджет, защо се занимаваме с битите лекари? Ами бият ги, г-н Райнов. Тези, дето бият, много не им пука кога гласувате бюджета. Темата е важна, но аз поне не помня един път да е имало принципно съгласие между опозиция и управляващи по нея. А конспирациите как се „заглушава" важното, изречени точно от представител на едно от най-мразените управления в новата ни история – ами смешно звучи.

И за финал – ГЕРБ се мотае и не внася все още предложение социалните помощи на хора, които са нападнали лекари, да бъдат вземани. Вместо това ще дават повече пари на медиатори, които да успокояват разни български, цигански, турски и въобще всякакви скотове, които да не бият лекари. Вариантът с моркова, господа и госпожи от ГЕРБ, работи, когато има пари кой да го плати. Има ли? Все разправяте, че няма. Е като няма, минаваме на варианта с тоягата. Който иска социални, да бъде така добър да не посяга на лекари. Като посяга – ами време е да има Движение не само за права и свободи, ами и за задължения и отговорности. Дори в САЩ, "най-великата демокрация", ползват тоягата.

Станете почитател на Класа