Алтернативите могат да бъдат и безсмислени

БСП изработи поредния алтернативен бюджет. Този път за 2012 г. В него пише, че кабинетът и данъчната администрация не са достатъчно компетентни, и заради това трябва приходната част на бюджета да се завиши с 1 млрд. лв. от данък ДДС и акциз.
Предложенията на левицата са систематизирани по сектори и отразяват техните леви виждания. Вероятно това е добър актив пред избирателите им, но ползата от този труд е точно никаква, защото управляващата партия в момента е друга и тя има своите виждания как да изглежда приходната и разходната част на хазната. Вместо да се хвали с подобни документи, левицата е по-добре да насочи вниманието си към реформите, които стават в момента и които тя не пожела да направи по време на управленския си мандат. С което забави сериозно процесите в преструктурирането и оптимизирането на държавния сектор.
Ако БСП иска да е креативна, нека да даде предложения за това как може да се помогне на бизнеса така, че той да се съвземе и да открие нови работни места. Нека направи анализ на структурите и да посочи конкретно какво трябва да се закрие или преструктурира, за да може да има по-малък разход на държавни средства. С такива алтернативни предложения ще бъде далеч по-полезна, ако това цели, разбира се.

Станете почитател на Класа