Защо не трябва да се неглижират гафовете

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще обяснява пред парламента днес как е бил допуснат гафът в Кърджали, при който невинно семейство бе пребито от полицаи „по погрешка“.
Съвсем в реда на нещата е министърът да отговаря за грубата грешка на своите подчинени, но поведението на парламентарната група на ГЕРБ от вчера буди недоумение.
От опозиционната БСП, на която работата й е да критикува, прочетоха декларация срещу полицейските грешки и произвол, в отговор на която съпартийците на министър Цветанов напуснаха демонстративно пленарна зала.
В края на краищата обидената демонстрация на управляващите се оказа напълно ненужна, защото, както се видя, Цветан Цветанов няма нищо против да отговаря на въпроси за полицейските гафове. Парламентарната група на ГЕРБ е заедно вече цяла година и за това време трябва да е разбрала, че критиките на опозицията, дори и да са в повече, са най-нормалното нещо на света. И че всяко управление трябва да отговаря за грешките си не толкова заради претенциите на своите опоненти, а заради собствените си избиратели.
Стара истина е, че човек трябва да се изправя срещу проблемите си, а не да ги загърбва. Затова от ПГ на ГЕРБ, вместо да се цупят на критичните декларации на опозицията, да вземат пример от Цветан Цветанов, който прие да се изправи на трибуната. Само така едно парламентарно управление може да върви напред в името на обществото.

Станете почитател на Класа