Цветанов обеща да разкрият групата за отвличания

Този път ще успеем да разкрием престъпната група, която тормози обществото с отвличания в продължение на няколко години. Това каза вчера пред bTV вътрешният министър Цветан Цветанов по повод благополучно приключилия случай с отвличането на студента от Националната спортна академия Румен Гунински-син.
Румен Гунински-син беше освободен на 29 ноември вечерта. Момчето е било оставено от похитителите си до стадиона в гр. Елин Пелин. Бандитите му казали да легне на земята и да чака, докато се оттеглят. По-късно Гунински е открит от пазача на стадиона, който веднага е информирал полицията. Студентът е син на правешкия бизнесмен и общински съветник Румен Гунински. Румен беше отвлечен на 19 октомври, докато разхождаше кучето си в Студентския град в близост до Националната спортна академия.
„МВР работи много усилено, има доста работа, която трябва да се свърши, но съм убеден, че в кратки срокове ще имаме нещо, което ще можем да съобщим на обществото като решение и реален резултат", обяви Цветанов. Той каза, че почеркът и поведението на похитителите на Гунински-син се покриват с тези на бизнесмена Киро Киров, но отказа да даде повече информация.
„Добре съм. Не са ме тормозили, държаха се добре с мен. Сега просто искам да си почина”, заяви отвлеченият Гунински пред очакващите го в Правец журналисти. Баща му разказа, че похитителите през цялото време са били с маски, за да не може синът му да види лицата им. Ползвали са апарат, с който са успявали да преправят гласовете си и са били повече от трима, но не може да определи с точност колко, тъй като през цялото време е държан с тампони в ушите и превръзка на очите. Заради това той няма представа къде е бил. Румен Гунински-баща каза също, че не е плащал откуп на похитителите. В различни медии обаче се появиха неофициални информации, според които родителите на момчето са платили 500 хил. евро за свободата му. Гунински-баща отказа да коментира имущественото състояние на семейството и дали има някакви дългове. Но обясни, че похитителите са се интересували от същото и са се опитвали да получат от сина му повече информация относно финансите им. Момчето обаче не успяло да им бъде особено полезно в това отношение. На въпрос дали са се опитали да се свържат с него, Гунински-старши отказа коментар.

Станете почитател на Класа