Гълъб Донев с разтърсващи думи на изпроводяк

Гълъб Донев с разтърсващи думи на изпроводяк
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.06.2023
  • Сподели:

Премиерът Гълъб Донев представя отчет за работата на служебния кабинет.

 

 

"Отчетът на втория ни мандат кат служебно правителство съвпада с момент на връщане на изпълнен втори мандат за съставяне на правителство. Може би до края на отговорностите ни остават плюс-минус 24 часа", заяви той на заседание нас Министерски съвет

"Не очаквах да се стигне до такава изобретателност в изпитанията. Въпреки всичко сме на финала", каза той и подчерта, че последните 10 месеца са били изключително напрегнати.

"Ние върнахме центъра за взимането на решения там, където е неговото място - в България. В последните дни всички говорят за държавата. Мислете за хората, те са държавата. Не мачкайте и не пречупвайте хората! Този модел на отношения вече не работи. Политическата арогантност е демоде и е безполезна", призова служебният премиер. 

Той подчерта, че нито един кабинет след 2009, с изключение на служебния, не е представил такъв отчет в края на мандата си - частичен или пълен.

 

 

 

 

Според него, изборите през април са преминали спокойно, а МВР си е свършило добре работата.

„Най-трудна задача пред служебното правителство бе разработване и прилагане на мерки за намаляване на цените на хранителните продукти“, изтъкна Донев и припомни създаването на системата за следене на цените в магазините.

„От септември до 2022 до април 2023 г. темпът на инфлацията спадна с 4,7%. Прогнозата за май е инфлацията да бъде под 10%“, заяви Донев.

Той припомни още за изплащането на великденските добавки, за стартирането на икономическата зона в Доброславци, подписването на меморандум за нефтопровод между България и Гърция, интерконектора със Сърбия, и други събития, свързани с енергетиката.  

„Предотвратени са около 31 хил. опита за незаконно преминаване на българската граница. През мандата си прав полагаше постоянни усилия за противодействие на престъпността“, посочи премиерът.

Според Донев, отчетен е общ ръст в разкриваемостта на тежки престъпления, вкл. и убийства.

Той припомни и предложенията за промени в законите, които парламентът изобщо не е разгледал.

 

Станете почитател на Класа