Какво пишат за Григор Димитров

Победата на Григор Димитров среща широк отзвук не само в България - десетки чуждестранни медии коментират днес триумфа му в Лондон. Тук сме подбрали няколко цитата:


 

 

 

 

 

„Григор е световен шампион", отбелязва сайтът на германската обществено-правна телевизия АРД и разказва как е протекъл вчерашният мач, в който Димитров победи белгиеца Гофен със 7:5, 4:6, 6:3. Това е най-големият успех в досегашната кариера на българския тенисист, когото наричат "любимец на публиката", пише още изданието.

 

Григор Димитров

 

„Гофен реализира повече точки от начален удар, но и направи повече грешки от своя съперник", коментира по-нататък сайтът на АРД и съобщава, че за победата си в Лондон българският тенисист получава общо 2,55 млн. долара. Списание „Шпигел" говори за „дуел на аутсайдерите", спечелен в крайна сметка от 26-годишния Григор Димитров - първия българин, триумфирал на финалите на лондонския турнир.

 

"Кралят от Лондон"

 

Швейцарският „Нойе Цюрхер Цайтунг" припомня, че Григор Димитров отдавна е смятан за голям талант в тениса и оценява вчерашния финал като много добър. Още по-добра била обаче драматургията на дуела: „Двамата финалисти водиха ожесточена битка за всяка точка. (...)

 

Под възторжените овации на голямата българска общност в Лондон Димитров в крайна сметка спечели мача", пише швейцарското издание и припомня останалите му успехи от началото на тази година. „До вчерашния ден талантът на Димитров си оставаше в сянката на петимата големи лидери в тениса. Може бе тъкмо Лондон ще се окаже неговият голям пробив", коментира „Нойе Цюрхер Цайтунг".

Димитров по време на мача срещу Гофен

 

По време на мача срещу Гофен: Димитров в действие

 

„Аугсбургер Алгемайне Цайтунг" нарича Григор Димитров „краля от Лондон" и съобщава как българите са отпразнували победата на своя Гришо. Изданието отбелязва, че в родния град на тенисиста - Хасково - е имало големи и продължителни тържества. Цитирани са възторжени заглавия от днешния български печат, както и поздравленията на президента Радев във Фейсбук.

 

"Със сърце, душа и много чар"

 

Сайтът tennis.net помества сякаш най-възторжените коментари за българския тенисист. „Григор най-сетне се изкачи там, където мнозина отдавна очакваха да го видят - почти на върха. И това не е случайност, а резултат от упорита работа", четем в публикацията. „Той често беше отписван, често му слагаха етикета „тенисист от изгубеното поколение", но през тази година Григор показа, че може да постигне всичко", пише изданието и характеризира Григор Димитров като "човек със сърце, душа и много чар".

Станете почитател на Класа