Румен Христов за бюджета: Не можеш със заеми да си купуваш спокойствие

Румен Христов за бюджета: Не можеш със заеми да си купуваш спокойствие
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.11.2023
  • Сподели:

Имах желание да покажем на колегите от ПП-ДБ, че не всичко е цветя и рози. Случиха се много неща през тези няколко месеца. Имаше много голям натиск към мен от страна на съпартийците ми. Ние сме консервативна партия. Когато ти говориш, но не те чуват - даваш знак. Това днес беше знак, заяви зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Румен Христов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

 

 

 

„Има ротация след около три месеца. Не вярвам дотогава да има смени в кабинета. Убеден съм, че за всеки ресор ГЕРБ има поне двама по-подготвени. Ние нямаме намерение да сваляме правителството, защото служебните правителства не са най-доброто нещо. Искаме министрите да работят по-добре“, подчерта той.

„Взимането на допълнителен дълг е опасно за България. Дългът е тегоба за нашите деца. Това застрашава изпълнението на критериите за 3% дефицит, раздаването на повече средства не е противоинфлационна мярка. Не можеш със заеми да си купуваш спокойствие! Социалните държави са богатите държави. Трябва да имаш нещо, което си изработил и после да го разпределиш. Искаме консервативен бюджет“, обяви Христов.

„От една страна увеличаваме пенсиите, от друга - данъците. Това е проблемно за малките общини. Общините зависят до голяма степен от бюджета. Консервативната идея е да има децентрализация и част от средствата да остават в общините, а не да влизат в държавния бюджет“, обясни лидерът на СДС.

На въпрос за критиките спрямо вътрешния министър Калин Стоянов, Румен Христов заяви: „Този протест и това насилие има предистория. Имам едно ръководство на БФС, което нито има добри резултати в сферата, която управлява, нито е харесвано от футболните фенове. Основната вина е на професионалното ръководство на МВР. Министърът е политическа фигура. Проблем имаше, и трябва да го свържем с решението на столичния кмет. Той показа слабост – не се явява на избора на председател на СОС, когато си дал разрешение да се срещнат двата лъча – трябва да се понесе отговорност“, каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС.

„Нашият представител в МС е Мария Габриел и ние носим пълната отговорност за случващото се в това министерство. Продължава да има министри-анонимници, на които българският народ не им знае имената. С моя вот казвам, че нещата не са такива, каквито си ги представят. Да подобрят работата, ако не, ние имаме достатъчно подготвени хора, които могат да се справят“, подчерта Румен Христов.

„Ние имаме поет ангажимент като коалиция, че ще подкрепим промените в Конституцията. Това е важно и за приемането ни в Шенген“, каза още лидерът на СДС.

Станете почитател на Класа