Биткойнът достига тримесечно дъно, Мъск кара инвеститорите да продават

Биткойнът достига тримесечно дъно, Мъск кара инвеститорите да продават
  • Публикация: 
  • Дата:  
    17.05.2021
  • Сподели:

Биткойнът спадна до тримесечно дъно в понеделник, след като инвеститорите продадоха криптовалути след намекването на шефа на Tesla Илон Мъск през уикенда, че производителят на автомобили обмисля или може вече да е продал някои от своите биткойн запаси.

 

Мъск стимулира крипто пазарите с ентусиазма си за класа активи, но напоследък разтърси търговията, като изглежда, че заменя биткойните в полза на пародия им, доджкойн. Резките промени в пазара започват да плашат дори опитни търговци.

 

Биткойнът падна с повече от 9% в понеделник до 42 185 долара, най-ниското ниво от 8 февруари, докато етера, свързан с блокчейна на етерум, падна с около 8% до 3 227,22 долара. Доджкойн поевтиня с близо 7% до 0,48 долара и трите са доста надолу спрямо последните седмици.

 

Миналата седмица Мъск заяви, че Тесла ще спре да приема биткойни като начин за плащане, поради опасения за околната среда относно използването на енергия за обработка на транзакции. Защитавайки това решение в неделя, той предположи, че Teсла може би е продала собствените си притежания.

 

В отговор на акаунт в Twitter, наречен @CryptoWhale, в който се казва: „Биткойнърите ще се шамарят следващото тримесечие, когато разберат, че Тесла е продал останалата част от своите #Bitcoin притежания. Заради всичкия хейт който Мъск получава, не го обвинявам ..., "Мъск написа:" Наистина ". 

 

Не е ясно дали той потвърждава продажбите или се е позовал само на факта, че е бил изправен пред критика. 

 

Миналата седмица Мъск заяви, че Тесла няма да продаде своите биткойни, но кирпто валутата е спаднала с почти една четвърт от както Тесла, не я приема като плащане.

 

Доджкойн също все още не се е възстановил напълно от Мъск, описвайки го като "просто врява", въпреки че той увеличи цената миналата седмица, като заяви, че работи за подобряване на ефективността му.

 

За клас активи, който се е увеличил тази година, като доджкойн се е увеличил около стократно, етерът се е увеличил повече от четири пъти и биткойнът е нараснал с 45%, някои започват да предсказват края на всичко това.

 

„Търговията ни през уикенда се увеличи и ние разглеждаме някои сериозни ликвидации чрез борсите“, каза Крис Уестън от брокерската компания Pepperstone в Мелбърн.  

 

"Затварям търговията с криптовалути и преминавам на нещо други, тъй като чувствам, че времето им скоро свършва", каза той. 

 

 

 

Ройтерс, Превод: Алекс Тодоров

Станете почитател на Класа