HMD Global разширява присъствието си на корпоративния IoT (Интернет на нещата) пазар в партньорство с Nokia и CGI

HMD Global разширява присъствието си на корпоративния IoT (Интернет на нещата) пазар в партньорство с Nokia и CGI
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.06.2021
  • Сподели:

HMD Global прави нова стъпка в развитието на корпоративните технологични решения, обединявайки водещи за индустрията инфраструктура и експертиза

 

 

 

Love it: Повишава ефективността на компании в цял свят чрез лесни за използване корпоративни решения в сферата на IoT

 

Trust it: Услугите за свързване на HMD ще бъдат подкрепени от водещата в този отрасъл инфраструктура на Nokia WING

 

Keep it: Повишени сигурност, ефективност и технологични иновации за корпоративните клиенти

 

Домът на телефоните Nokia, HMD Global, обяви две стратегически партньорства за развитието на корпоративните си IoT предложения. HMD Global обединява усилия с известната финландска компания за инфраструктурни решения в сферата на телекомуникациите Nokia и глобалната IT консултантска компания CGI като част от стратегията си за осигуряване на глобална 5G свързаност, висококонкурентна защита и надеждни корпоративни иновации.

 

Жан Летосало, вицепрезидент „Услуги“, HMD Global:


„В работата с нашите корпоративни клиенти наблюдаваме бързо нарастващо търсене на IoT и глобални решения за 5G свързаност. Ето защо се гордеем, че си сътрудничим със световни бизнес лидери като Nokia и CGI, които споделят нашите ценности. Заедно можем да представим на пазара още по-иновативни и надеждни решения, както и да сме в помощ на компаниите да постигат своите бизнес цели.“

 

Водеща в индустрията инфраструктура

 

Като част от партньорството с Nokia, решенията за корпоративна свързаност на HMD Global сега ще бъдат подкрепени от популярната технология Nokia WING (Worldwide IoT Network Grid). Nokia WING е усъвършенствана услуга за управлявана свързаност, която позволява операторите на виртуални мобилни мрежи (MVNO) да осигуряват на своите корпоративни клиенти IoT (интернет на нещата) свързаност и управление в глобален мащаб, приложими във всякакви мрежи и случаи на употреба.

Технологичният опит на Nokia в глобалната IoT (интернет на нещата) свързаност и 5G инфраструктурата предоставя на бизнесите, стремящи се към растеж, надеждна и устойчива на изпитанията на времето технологична база за техните IoT (интернет на нещата) нужди.

 

Интуитивно IoT управление

 

HMD Connect Pro позволява на бизнеса да контролира до няколко десетки хиляди свързани устройства от лесен за използване единен портал за управление. Чрез интеграцията бизнесът ще получи видимост в реално време за състоянието на всички свои свързани устройства и IoT (интернет на нещата)активи, ще управлява жизнения цикъл на SIM картите и ще гарантира, че те са защитени по всяко време.

 

0глоб

 

От свързани превозни средства до устройства в сферата на здравеопазването – компании от всякакъв мащаб могат да използват интуитивния, но мощен портал за самообслужване като панел за наблюдение на цялата IoT (интернет на нещата)дейност.

Благодарение на общите ценности на HMD Global и Nokia за непрекъсната свързаност и опростено управление без териториални ограничения, клиентите могат да получат преднина пред конкурентите си, да повишат производителността си, да останат защитени и да постигнат своите амбиции в сферата на IoT (интернет на нещата).

 

Анкур Бан, ръководител „Услуга Мрежови функции“, Nokia:


„Заедно с HMD Global ще осигурим силно присъствие в мрежата на IoT (интернет на нещата) в световен мащаб с постоянство в нивото на поддръжка за клиентите. Услугата HMD Pro ще допринесе за разрастването на една мащабна екосистема, в която Nokia WING осигурява безгранична свързаност за IoT (интернет на нещата) в цял свят. Тя ще спомага за намаляване на сложността при използване за компаниите и ще им предостави високо ниво на контрол върху техните активи, където и да се намират.“

 

Утвърдена технологична експертиза

 

Чрез това партньорство, като част от портфолиото си от цялостни услуги за бизнеса, CGI ще предложи на своите клиенти корпоративните решения на HMD Global, включително HMD Connect Pro, HMD Enable Pro и хардуер за смартфони. CGI предоставя на клиентите задълбочен поглед върху системната интеграция и активиране, заедно с водещи в бранша анализи на данни и облачни технологии, които са жизненоважни за съвременния бизнес.

CGI е предпочитан партньор и експерт в подпомагането на клиентите да се ориентират в сферата на цифрова трансформация, предлагащ добавена стойност чрез експертна подкрепа и консултации. Това партньорство ще интегрира и богатството от иновативни предложения на CGI в съществуващото портфолио от корпоративни продукти на HMD Global, за да осигури ненадмината защита, подобрена ефективност и по-задълбочена технологична оперативна съвместимост, изисквани от бизнеса днес.

 

Маркус Олениус, вицепрезидент „Усъвършенствани аналитични решения“, CGI Финландия:


„Свидетели сме на все по-широкото използване на усъвършенстван анализ във всички отрасли. През последните години анализът и изкуственият интелект станаха основни за напредъка на бизнес стратегиите на компаниите. Подкрепяме растежа на бизнеса на HMD и положителното преживяване на потребителите на телефони Nokia чрез анализи. С това споразумение ние допълнително ще допринесем за техните цялостни интеграционни проекти - включително локални и облачни технологии, разработка на приложения, анализ на данни и услуги за сигурност, което ще донесе добавена стойност за всички клиенти на HMD.“

 

1глбб

 

 

 

Сигурността и доверието са от първостепенно значение за предприятията във все по-дигитализиращия се свят. Обединяването с лидери в сферата на телекомуникациите и информационните технологии гарантира, че услугите на HMD Global ще продължават да печелят доверието на малкия и големия бизнес в световен мащаб.

 

Настоящото портфолио от специализирани корпоративни предложения на HMD Global включва свързаност, управление на устройства и хардуерни решения. HMD Enable Pro е решение за управление на мобилността на бизнеса(EMM), което осигурява безпроблемни операции при централизиран контрол на свързаните активи. Интуитивната услуга позволява видимост в реално време на всички свързани устройства - EMM решение „на едно гише“.

 

HMD Connect Pro дава възможност на организациите да контролират всички сим карти в инвентара си чрез единна конзола за управление. Услугата е проектирана с оглед на лесното използване - от потребителския интерфейс до гъвкавото, прозрачно и конкурентно ценообразуване.

 

Смартфоните Nokia са част от утвърдената в бранша програма за препоръчанни устройства за бизнеса AndroidTM Enterprise Recommended. HMD Global предлага перфектното решение при устройствата за компании от всякакъв мащаб и гаранции за софтуерни иновации и актуализации на сигурността до четири години.

Станете почитател на Класа