„Морски дар 09“ отпразнува 16 години от създаването си с откриване на нова производствена и складова база

Христо Радков: „Инвестирахме в хора, технологични иновации и инфраструктура. И резултатите са налице”

 

 

С водосвет за здраве и благополучие, празнична програма и кулинарно шоу с дегустация на морски изкушения, рибопреработвателно предприятие и верига магазини „Морски дар 09” ЕООД отпразнува 16-тия си рожден ден и откриването на най-новата си производствена и складова база в софийското село Горни Богров.

 

Baza5

 

Официалното откриване се състоя на националния празник на България 3 март, който съвпада и с датата на регистрация на компанията през 2003 г.

 

Hristo Radkov

 

„За тези 16 години успяхме да се докажем и да спечелим доверието на нашите клиенти, да покажем, че сме коректни и почтени партньори, на които може да се разчита. През цялото това време ни водеше стремежа да бъдем предпочитания бизнес партньор не само в София, но и на територията на цялата страна. За това и не се спряхме: развивахме мащаба на дейността си, увеличавахме асортимента от предлагани продукти, повишихме своя капацитет и възможности за доставка, дистрибуция и навременна логистика. Инвестирахме в хора, технологични иновации и инфраструктура. И резултатите са налице”, каза собственикът на компанията Христо Радков в речта си при откриването.

 

Gospodinov

 

Той благодари на клиентите, партньорите и служителите на компанията, с които заедно са извървели пътя към успеха и изрази мотивацията си да продължава да развива „Морски дар 09“ на пазара, посрещайки всички предизвикателства и новости в бранша.

 

DSC 6419

 

„Инвестицията в новия цех и склад е за 1.5 млн. евро наши и привлечени средства“, каза още г-н Радков и допълни: „За 2018 г. ще отчетем 20% ръст на приходите". Плановете на дружеството продължават в посока разширяване и повишаване капацитета на обслужване на клиенти, включват още и изграждане на рециркулационна система за отглеждане на аквакултури.

 

Baza 2

 

Празничен водосвет за здраве и успехи отслужи отец Богомил от църквата Св. Троица, гр. Божурище и пожела Бог да закриля и да даде сила на хората, вложили сърцето си в модерното съоръжение.

Официално прерязване на трикольорната лента направи собственикът Христо Радков, в компанията на управителите Радослав Радков, Божидар Радков и Виктория Радкова - мениджър „Корпоративни клиенти“. Всички гости имаха възможност да разгледат от близо базата.

 

Baza 1

 

Програмата включваше още танцови изпълнения на артистите от Ансамбъл „Хоро“ и музикални изпълнения на младата надежда на българската сцена Петя Славкова. Специалната изненада - кулинарно шоу и съпътстващата дегустация на морски изкушения допринесе за още по-празничното настроение на гостите.

 

DSC 6430

 

Събитието уважиха изпълнителният директор и представляващ Асоциацията на производителите на рибни продукти „БГ ФИШ” д-р Йордан Господинов, Зико Бехор – един от най-големите търговци на риба и риболовци в Израел и ментор на Христо Радков, кметът на район Кремиковци Ивайло Панев и много партньори и приятели на компанията.

 

Повече за фирма „Морски дар 09“ ЕООД:

 

Фирма „Морски дар  09“ ЕООД е една от най-бързо развиващите се рибопреработвателни и търгуващи с риба и рибни продукти компании у нас. Към момента компанията разполага с 5 магазина на територията на София, работи с над 500 корпоративни клиента, сред които големи вериги магазини, ресторанти и хотели в цялата страна. Има изградена собствена логистика до всяка точка на България. За нуждите на клиентите се грижат над 60 щатни служителя, като броят им непрекъснато се увеличава. На 03 март 2019 година компанията навърши 16 години от основаването си и посрещна празника, откривайки своята нова производствена и складова база в софийското село Горни Богров.

 

Новият рибопреработвателен цех се помещава на разгъната площ от 1350 m2, на 600 m2 от които е разположена модерна хладилна база. Производствената част е снабдена с машини за филетиране на дребни риби до 1 килограм, за филетиране на риби от 1 до 5 килограма, машини за почистване на риба, опаковане в защитена среда, вакуум машини и други.

 

От основаването си досега, фирмата неотлъчно следва мисията си да се развива и утвърждава като лидер на пазара за продажба на охладена и замразена риба и рибни продукти, като непрестанно инвестира в развитие на своята инфраструктура и складови площи, както и в изграждането на професионална система за дистрибуция, маркетинг и логистика на бързообортни продукти на територията на цялата страна.

 

Основната цел на „Морски дар 09“ ЕООД е да бъде предпочитаният партньор за всяка една компания. Постига го, залагайки на основните си ценности: осигуряване на високо качество и диверсификация на предлаганите продукти и услуги;  прозрачност, откритост в контактите си със своите партньори и клиенти и стремеж към удовлетворяването на всички техни изисквания и нужди.

 

Любопитни факти за „Морски дар 09“ ЕООД:

 

-Първата фирма в страната, предлагаща професионално пържена риба в продажбите на дребно;

-Първата фирма, предлагаща безплатно почистване и транжиране на охладена риба за всеки един клиент;

-Първата фирма в рибния бранш, която пакетира риба в модифицирана атмосферна опаковка;

-Първата фирма, директен вносител на охладена риба от Африка и Южна Америка;

-Първата фирма, която доставя прясна риба от Атлантика, до 48 часа след улова.

 

 

 

1 dae 2

Станете почитател на Класа