Куалком съкращава служители

Производителят на чипове Qualcomm започна да съкращава работни места като част от обещанието си към инвеститорите да свие годишните си разходи с 1 млрд. долара, обяви компанията, цитирана от Ройтерс.
„Qualcomm намалява броя на своите временни служители и тези на пълен работен ден", разкри говорителят на компанията, който отказа да разкрие точен брой на съкратените.

Въпреки че фирмата първоначално не планираше да намалява работната си сила, тя все пак реши, че този ход ще е необходим, за да се подкрепи дългосрочния растеж и успех, коментира говорителят.

Qualcomm заяви, че е предложила на засегнатите служители пакети с компенсации. Компанията имаше около 33 800 служители на пълен работен ден, плюс тези на временна работа, към 24 септември 2017 г.

През януари Qualcomm обяви, че ще направи серия от ясно насочени редукции в бизнесите си, за да спести 1 млрд. долара разходи за година. Това беше част от усилията ѝ да спечели инвеститорите срещу враждебната оферта за придобиването ѝ от конкурента Broadcom.

Предложението все пак беше отхвърлено от администрацията на президента Доналд Тръмп във връзка с опасения за националната сигурност.

От тогава производителят на чипове ускорява операциите си, за да подобри растежа на печалбата си.

Станете почитател на Класа