На другарката Нинова ѝ е лошо, престанете...

На другарката Нинова ѝ е лошо, престанете...
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.02.2021
  • Сподели:

Лидерът на БСП не е в кондиция. Затова бъдете така добри да гласувате и да се разкарате!

 

Напоследък лидерът на БСП Корнелия Нинова е отпаднала, нервна, раздразнителна и притеснена. Чувства се унизена и потисната. Мъчи я безсъние, загубила е концентрация - трудно се съсредоточава. На всичкото отгоре разни хора ѝ задават въпроси, което я изкарва от равновесие. Нещата около нея така се завъртяха, че Нинова живее в постоянен страх. Да не казвам голяма дума, ама ежедневно е в лошо настроение. Ужас направо.

 

Всички тези много важни неща Нинова е написала в мотивите за серия от дела, които тя заведе срещу журналисти и политолози през последните месеци. Адвокатите ѝ не са умували много, мотивите са copy/paste. Както виждате - Нинова е в лоша кондиция и ние трябва да се съобразяваме с тежкото ѝ състояние. Тя много се страхува

 

"да не би хората да повярват" на журналистите

 

Има едни недобросъвестни граждани обаче, които не проявяват грам човещина и продължават да тормозят другарката Нинова въпреки тежкото ѝ състояние. Престанете!

Например президентът Румен Радев въобще не се съобразява с кризата на Корнелия. С решението си да се кандидатира за втори президентски мандат той не само ѝ вдига кръвното, но и постави БСП пред свършен факт - кандидатите обикновено се номинират, обсъждат, представят и т.н., а сега БСП се сдоби с deus ex machina, която се спусна на сцената, докато Корнелия е заета с главоболията си и със задачата да подрязва кандидатски листи за парламентарните избори. От друга страна - това се очакваше - след като отчитат мандата на Радев като успешен, на улица “Вито Позитано” не бива да се държат като ощипана девойка.

 

Корнелия е в шах

 

Ако тя не подкрепи Радев и издигне своя кандидатура, това ще отвори пътя към най-големия резил в историята на БСП - двама кандидати за президент и двамата губят. Партията ще се разцепи и по тази ос - вече се чу подкрепата за Радев, дадена от областни и общински председатели на БСП. Забележете само - градската конференция в Пловдив си нямаше друга работа, та взе, че обяви официално голямата си подкрепа за двойката Румен Радев - Илиана Йотова. Вижте само - Нинова мълчи, пловдивчани бързат да си кажат... Нали разбирате какъв повод за лошо настроение, нервност и притеснение е това - в Пловдив се чува гласът на Георги Гергов, а Нинова се самопостави за водач точно на листата под тепетата. 

 

Без ракетата носител Радев трудно ще обедини нацията. Другарят Георги Свиленски е хиляда пъти прав, че “без подкрепата на БСП Румен Радев няма как да стане президент”. "Ако не му е ясно това, ще му стане ясно", допълни мъдрият Свиленски (надявам се да не съм му объркал името). 

 

Радев трябва да има предвид и отказа на ДПС да го подкрепи за втори мандат - а това означава минус около 220 хил. гласа. Той отхвърли подобни “изчисления за пренесените към него гласове”, но всеки запознат поне бегло с изборните практики е наясно, че това не са приказки под шипковия храст, а живата реалност. От друга страна - Радев има своя електорат, който извира не само от редицата на БСП. С твърдата си позиция по отношение на Борисов: “Мутри, вън!”, Радев порасна доста, дори и в очите на твърде претенциозната градска десница. Чува се, че една новопоявила се "отровна" коалиция ще го избродира на плакатите си и

 

ще носи лика му на митинги

 

Корнелия тук е във вечен шах. На 20 декември в "Годината" по Дарик радио тя каза: "Кoгaтo рeши и обяви решението cи, щe гoвoрим пo тoзи въпрoc". Е, Радев реши, а Корнелия още не се е произнесла. Засега е ясно едно - тя не подкрепи Радев - прати му много поздрави и каза, че ще си помисли.

Нарочно или не, Нинова е ядосвана ежедневно и от натирени социалисти като Мая Манолова, Таня Дончева, Румен Петков, които не само си правят партийки, ами се готвят да крадат отново от гласовете ѝ. Правят си коалицийки с ясното намерение да късат червен електорат.

 

Ако си мислите, че това са бели кахъри, добавете и Слави Трифонов - онова дългото момче, дето написа на Корнелия, че не ще да я види, че ще си стои на своя бряг и тям подобни. Всички се надпреварват да сипват на Корни с големия черпак. От желязо да беше, нямаше да издържи, разбираемо е. А тя не е от желязо. 

Дискомфорт на Нинова причиняват и самите социалисти, които я тормозят сега около правенето на листи. Тя съвсем очаквано

 

назначи всички верни корнелчета за депутати,

 

като ги тури начело на листите, като дори направи невъзможното - спусна парашутисти на изненадващи места - за заблуда на вътрешния враг. Всеки, който смяташе Нинова за “злобна жена”, си получи заслуженото. Обаче успехите във вътрешен план явно не са окончателни, вътрешният враг все още мърда. На градската конференция в София другари се обвиняваха в лъжи, чуха се въпроси от типа: „Сигурни ли сте, че сме членове на една и съща партия?”. Имаше партийно кресчендо и чисто човешки сълзи. За пловдивската организация вече казах - от забитите им в гърба ножове Корнелия заприлича на таралеж. Ами за червен Перник казах ли? Там местните началници нарочно се дърпат - не искат да влязат в листата, моля ви се. Правят всичко възможно, за да вбесят Нинова!

Разбира се, последователните действия по разчистването на червените редици

 

превърнаха БСП в бутикова партия,

 

а и я доведоха до предизборни драми, които е горе-долу ясно как ще завършат - наистина е илюзия, че след поголовна чистка една партия може да излезе по-силна на изборите. 

Но Корнелия се справи с всякакви препятствия - тя референдум като слънце направи, конгрес спечели категорично, нареди ръководство един път, та с една кампания ли няма да се оправи?! Просто трябва да ѝ дадат шанс, щото сега, разбираме, не смее да се покаже на улицата. Как при тези атаки отвсякъде да яхне отново кон? Как при тези атаки да сложи народна носия и да тръгне по поляните? Как да си сложи големите ботуши и да спасява отново хората от наводнените къщи? Ми не може! Затова престанете да ядосвате другарката Нинова! На нея ѝ е лошо от вас. Бъдете така добри да гласувате и да се разкарате.

 

https://www.segabg.com/sites/default/files/_sega/styles/sega-max600-nocrop-watermark-conditional/public/2021/02/kninova.png?itok=FNCDsPxk

 

 

Резултат с изображение за „нинова на кон“

 

https://www.segabg.com/sites/default/files/_sega/styles/sega-max960-nocrop-watermark-conditional/public/2021/02/2.jpg?itok=FiHGqvFs

 

Мотиви към жалбата на другарката Нинова. Положението явно наистина е тежко.

 

 

 Петьо Цеков,  Сега

Станете почитател на Класа