За забранения въпрос в БСП

За забранения въпрос в БСП
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.02.2021
  • Сподели:

 

 

Един въпрос постепенно се стопи и изчезна вътре в БСП. Първо беше недолюбван, после стана вреден и накрая беше забранен. Без обсъждане, без дебат, и без решение беше зачеркнат въпросът: „ЗАЩО?“.

 

Днес вече нямаш право да питаш и да имаш съмнение за правотата на линията на партията на Нинова, защото срещу теб се изправят организирани орди от вътрешнопартийни хунвейбини с неподправена агресия, гневни, озлобени, хулещи, настървени, превъзбудени.

 

Днес вече нямаш право да се съмняваш в „културната революция“, в „доктрината“, в правата вяра - Нинова. Подобно на онези на Мао Дзедун от 60-е и тези искат да изчистят опонентите й. Тогава се преследвали партийни членове, симпатизанти, служители, интелектуалци, които Мао и неговите последователи обвиняват в предателство на революционните идеали и по неговите думи стават поддръжници и проводници на капитализма.

 

Днес, всеки който пита защо не искаме сметка на ГЕРБ за очевидни злоупотреби; защо не сме адекватна опозиция, защо не подкрепяме навреме Румен Радев за втори мандат; защо низвергваме един, поради това, че е богат, но вече нямаме проблем с милионите бедни; защо БСП не е вече лява и социална партия; защо се феодализира; защо просто вече не е БСП и защо зачеркна историята си отпреди 9.05.2016 година - ще бъде словесно „тричан“ от новите хайки с хунвейбини по форуми, сайтове, съвети, събрания, конференции…

 

Днес вече нямаш право да питаш за саморазправата в партията и търсенето на врага с „партиен билет“. Ако се осмелиш, получаваш автоматично един и същ отговор – интерпретация на думите на председателката, че за да покажем готовността си да променим България, първо трябва да променим БСП отвътре. Но така ли БСП ще промени България, с разделение, хайки, гонения, хули, озъбени, със списъци на вредни и непотребни, с лустрация и зачеркване?

 

Днес вече нямаш право да питаш, защо БСП е разделена на приятели и врагове на председателката, защо вече не е партията на дебата, в която всяко решение е плод на сблъсък на различни гледни точки. Осмелилият се да пита от социалист бива анатемосан в сепаратист, защото плурализмът е изгонен от „Позитано“. В заключение, нека припомня на всички, дето са забравили какво пише в преамбюла на Устава на БСП: „…Същевременно ние отхвърляме и осъждаме от миналото си всичко, противоречащо на социалистическите идеи, демокрацията ихуманизма.

 

Най-ценното в дългогодишната история на партията ни е отстояването на интересите на широките народни маси, на принципите на социална справедливост и солидарност, равенство, републиканизъм, патриотизъм и интернационализъм.“ Аз няма да спра да питам. Надявам се да не спирате и вие.

Станете почитател на Класа