Селфи с чеп

В последно време знаменитостите по нашенско намаляха или се движат с охрана, та човек едно селфи няма с кого да си направи. Затова дечурлигата се принуждават да прибягват до екстремни покатервания по високи сгради, влакове, водопади и паметници. Добре че сме ние, възрастните, да проявяваме разбиране.

 

Преди десетина дни хлапак потроши изящната балерина на Георги Чапкънов пред Народния театър. Да беше пълнолетен – щеше да види той, да беше крадец на метали - хептен. Но българският съд – най-хуманен в света, реши друго - „Младежът бутнал статуята, докато си прави селфи, затова съдът го оправдал” – четем в „24 ЧАСА”. Съдията преценил, че подпийналият абитуриент „не е искал да бута скулптурата, а просто да си направи селфи”.

 

Възхитени от мъдрото решение, създаващо правен прецедент – че вече може да буташ всичко, за да си направиш селфи, без някой да може да ти рече нещо напреки, минаваме към „СТАНДАРТ”, който извежда в заглавие мъдрата мисъл на Вежди Рашидов, че „От оставащите у нас чеп за зеле не става”.

 

Надяваме се, че не го е рекъл по адрес на нашето хуманно правосъдие – не би било политически коректно.


Все пак политически коректно е да се рече, че поне в столицата културния живот ври, кипи и беснува – „София пуска карта за трамвай и кръчма” – радва ни „МОНИТОР”. Тридневната карта за двайсет кинта осигурява освен безплатно пътуване, посещение на музеи и намаление в книжарници, но за редакцията кръчмите са по-важни – тичай, народе, кебапчетата и бирата са с намаление!

 

Още повече, че според наблюденията на будното гражданско общество, както и на „ТАБЛОИД”, „Яйцата стигнаха кюфтетата”. Какво ти стигнаха – както е тръгнало, кюфтаците прахта им ще дишат скоро! Не се притеснявайте – теглете му една – според „УИКЕНД” „Псувните са полезни!”. Защо? Ами – никога няма да се сетите – защото „това е комплексен социален сигнал, натоварен с емоционална и културна значимост”.

 

Подайте сигнал, натоварен с емоционална и културна значимост и си сипете едно – не се поддавайте на отчаяние – във фирма за гушене на патици „МОНИТОР” е попаднал на неочаквана находка – „Намериха 3,5 тона домашна ракия във ферма за патици”! Патиците са открили изход от стреса да им тъпчат всякакви боклуци в гърлата – потърсете го и вие – безсловесните ни го показаха вече!

 

И не се притеснявайте, ако след нагушване с домашнярка стане някаква беля – правосъдието, за което стана дума малко по-горе, според „ТРУД” вече е определило ценоразпис за побой върху служител на реда – „100 часа работа за ритане и скубане на полицаи”.

 

Пийнала шуменка наритала и наскубала опиталите се да я озаптят полицаи, а „един от служителите бил ухапан” – за всичко това нашата сънародничка дължи „180 лв. деловодни разноски” и да побачка безплатно стотина часа – седмичка – за ритането, седмичка – за скубането и още една – за ухапването.

 

Да бяха се сетили да й включат и противобясната ваксина в сметката, ама не са – нали ви казах – нашето правосъдие е най-хуманното в света! Все пак – младежът с балерината се е отървал доста по-леко!

 

Доста по-тежко се е отървал старият Леонардо (не ди Каприо, а да Винчи) в „ТАБЛОИД”: Леонардо да Винчи измисля смартфона” – твърди дебелият седмичник. Има и картинки на средновековния смартфон, но по-любопитно е таблоидното заравяне в миналото мрачно – на древна статуя се виждала „висока дама, вероятно господарката, която докосва лаптоп, подаден й от усмихната ниска слугиня”. Което дава основание на изданието да предполага, че „прочутата жрица от Делфи се е свързвала с боговете именно чрез лаптоп”.

 

Тук няма какво да добавим, освен да не се съгласим с настояването на „ТРУД”, че „Спешно е нужна стратегия за развитие на говедовъдството”.

 

Няма нужда, братя, няма нужда – то и така си е развито!

Станете почитател на Класа