Столичният хотел „Кемпински-Зографски“ е с нов собственик

  • Хотелът разполага с 443 стаи и 820 легла

Хотел „Кемпински-Зографски" в София има нов собственис и той е „Виктория Груп ВМ" ЕАД. Това се разбира от съобщение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). По искане на дружеството КЗК е образувала производство за концентрация между „Виктория Груп ВМ" ЕАД и собствениците на хотела ЧАД „Зографски" АД и „Фортуна Кънстракшън" АД. „Виктория Груп ВМ" е с адрес в Пловдив.


Столичният хотел „Кемпински-Зографски" излезе на пазара почти веднага след смъртта на собственика му Иван Зографски, който го придоби в средата на 90-те години на миналия век. Наследниците на Зографски обаче не успяха да продадат хотела преди кризата, въпреки че преговаряха с инвеститори от Близкия изток и Русия. Хотелът разполага с 443 стаи и 820 легла.


През последната повече от година пазарът на хотели в България последва общия оптимистичен тренд в Европа. Реализираха се две важни сделки в горния сегмент от пазара – за „Радисън" и „Хилтън" в София, които бяха придобити от бизнесмена Спас Русев. Беше продаден и столичният хотел „Родина".

Станете почитател на Класа