Ню Йорк измести Лондон за инвестиции в имоти

Ню Йорк изпревари Лондон като дестинация за инвестиции в недвижими имоти за първи път от 2007 г. насам, сочи доклад на Cushman & Wakefield. По данни на компанията голяма част от градовете вече се радват на засилено търсене и подобрена активност. Ню Йорк отчита ръст в инвестициите от 165% на годишна база, като средното покачване на общия обем инвестиции в 25-те най-развити града в света е 48%. Ню Йорк, Лондон и Париж, следвани от Пекин и Сингапур, се очертават като градовете с най-активно повишаващо се търсене, сочи още докладът, който бе представен у нас от партньора на компанията Forton International.
Според данните София е много подходящ град за опортюнистични инвестиции през 2012 г. в търговски, логистични и жилищни площи. Ню Йорк, който изпъква и като най-активно възстановяващия се от кризата град, намира място в началото на класацията за най-бързо разрастващи се инвестиционни пазари. Градът заема втората позиция, изпреварен от Чикаго и пред Бостън. Най-атрактивни за офис площи са Лондон, Ню Йорк и Париж, а за инвестиционния пазар на индустриални площи лидери са Сингапур, Лос Анджелис и Хонконг.
Данните на компанията сочат още, че Европа има по-добри позиции спрямо предишния период, но въпреки това Северна Америка доминира във всички сектори с изключение на терените за развитие на инвестиционни проекти.

Станете почитател на Класа