Софиянци се насочиха към покупки на имоти в Перник

Софиянци все по-често избират покупка на апартаменти в съседния Перник. Брокери в района твърдят, че за първи път от години насам през последните съботи графикът им е запълнен, съобщи БТА. Събуждането след летаргията било провокирано от поредното поевтиняване на жилищата, които се предлагат за около З5 000-40 000 лева. Купуват се апартаменти, чиято цена почти граничи с подаръка, коментират от местните агенции. При това купувачите били придирчиви, пазарели се и искали за същите пари да се направят още подобрения, твърдят брокерите.
Тази тенденция важела и за къщите. След като преди няколко години пенсионери от София си купиха евтини жилища в близкия Перник, отново се забелязвала тенденция за преселение от столицата. На ход сега са дошлите да работят в големия град хора от провинцията, за които било по-изгодно да си купят жилище в Перник, вместо да плащат наеми в София.
Близостта до столицата, новата автомагистрала "Люлин" и евтиният пазар правели апартаментите тук атрактивни за тях. Жилища купуват и млади семейства, които имат сигурни доходи и могат да си позволят да отделят месечно от бюджетите си по 500-600 лева, за да изплащат кредита към банките.

Станете почитател на Класа