Канадците се хвалят с голям добив на злато от мините в България

Канадците се хвалят с голям добив на злато от мините в България
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.07.2024
  • Сподели:

Dundee Precious Metals е добила солидно количество злато в от българските мини. От Ада тепе е доставила 49 100 унции злато през първата половина на 2024 г. Компанията съобщава, че българските мини отчитат силен добив на злато през първото полугодие.

 

Само през второто тримесечие мината е произвела около 23 900 унции злато, което е в съответствие с очакванията на компанията, се казва в съобщение на DPM, цитирано от Seenews.

В същото време другата българска мина на DPM Челопеч, е донесла около 81 200 унции злато и 14,6 милиона паунда мед през периода януари-юни.

Мината в Челопеч е доставила около 43 700 унции злато и 7,9 милиона паунда мед само през второто тримесечие.

Според канадската компания производството на злато е малко по-високо от очакваното, заради по-добро възстановяване, докато производството на мед е малко под очакваното.

За цялата година DPM очаква общото производство на злато в двете мини да е между 245 000 и 285 000 унции, докато производството на мед се прогнозира между 29 милиона и 34 милиона паунда. Мините Ада Тепе и Челопеч са на път да изпълнят ориентировъчните си цели за годината, според DPM.

Станете почитател на Класа