Италия се възстанови от икономическата криза

Италия напълно се възстанови от най-тежката икономическа криза в следвоенната си история, заяви премиерът Паоло Джентилони на пресконференция, в която направи равносметка на изминаващата година, предаде ТАСС.
Джентилони каза, че страната е в по-добра форма, в сравнение с последните парламентарни избори през 2013 година. "Истината е, че Италия започна нов живот след най-сериозната (икономическа) криза след Втората световна война", каза той, часове преди кабинетът му да насрочи избори за началото на 2018 г., предаде ДПА.
Ръководителят на италианското правителство обяви, че Италия ще изпрати 470 военни в Нигер по искане на Ниамей, за да помогне за засилването на териториалния контрол на африканската страна, през която преминават много мигранти, предаде Франс прес.
"Отиваме в Нигер по молба на местното правителство, получена в началото на декември, за да допринесем за засилването на инструментите за териториален контрол и оказване на подкрепа на силите на местната полиция". Това каза Джентилони на пресконференцията
Нигер е "основна транзитна страна" за десетките хиляди мигранти, които пристигат в Либия и оттам се опитват да достигнат бреговете на Италия, припомни той.
Според дипломатически източници италианският контингент ще бъде съставен главно от военни, изтеглени от Ирак и Кувейт.

Станете почитател на Класа