Додик: БРИКС е единствената сигурна алтернатива на световния ред

Додик: БРИКС е единствената сигурна алтернатива на световния ред
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    21.10.2024
  • Share:

Президентът на Република Сръбска в състава на Босна и Херцеговина, Милорад Додик, заяви днес в Казан, че БРИКС е единствената сигурна и стабилна алтернатива на съществуващия световен ред. Той определи организацията като „движение за мир“, което трябва да бъде подсилено още повече, съобщи телевизията на Република Сръбска (РТРС), цитирано от БТА.

Додик подчерта, че почти няма държави, които не желаят сътрудничество с БРИКС, и описа организацията като „световно движение за мир, което се стреми да осигури стабилност и мир, уважавайки суверенитета и вътрешното устройство на страните, без да се намесва във вътрешните им въпроси“.

Той добави, че в бъдеще Сърбия също ще разглежда възможности за взимане на решения, свързани с БРИКС.

От 22 до 24 октомври в руския град Казан се провежда среща на върха на БРИКС, в която участва и Додик. Той съобщи в социалната мрежа „Екс“, че е провел успешна среща с лидера на Република Татарстан, Рустам Миниханов. По време на срещата двамата подписаха План за дейностите по изпълнението на Протокола за сътрудничество между Република Татарстан и Република Сръбска, обхващащ търговско, икономическо, научно, техническо, социално, културно и хуманитарно сътрудничество.

Станете почитател на Класа