„По една дивизия в Брест, Гродно и Лвов“: На Запад заговориха за последиците от победата на Москва в спецоперацията

„По една дивизия в Брест, Гродно и Лвов“: На Запад заговориха за последиците от победата на Москва в спецоперацията
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    21.10.2024
  • Share:

На Запад нараства разбирането, че Украйна няма да успее да надделее във военната конфронтация с Руската федерация. За това пише американското издание Military Watch Magazine. То отбелязва, че военните експерти вече са уверени в победата на Русия, а в общественото съзнание на Запада е настъпила значителна промяна.

 

Като пример за промяната изданието цитира изявлението на бившия началник на полския генерален щаб Раймунд Анджейчак, направено на конференцията по сигурността във Вилнюс преди няколко седмици.

«След победата на Русия в Украйна ще има минимум по една руска дивизия в Лвов, Брест и Гродно», каза Анджейчак.

В тази връзка той призова страните от Северноатлантическия алианс да се съсредоточат върху гарантирането на сигурността на собствените си граници. Според него след края на специалната военна операция на Руската федерация Украйна и Беларус  ще бъдат под влиянието на Москва и ще могат да разположат руски войски на своя територия.

Според изданието обаче Западът все още не е готов да се примири с евентуална руска победа.

Трудно е да не се съгласим със заключенията на западните военни експерти. Ако САЩ и техните съюзници вярваха в победата на Киев, едва ли щяха да се въздържат да дадат разрешение на Украйна да нанася удари дълбоко по руска федерация. Но във Вашингтон, Лондон и Берлин прекрасно разбират, че в този случай няма да има съществени промени на фронтовата линия.

В последно време Западът доставя оръжие на Киев повече по инерция, отколкото с вяра в успеха. А пораженията на украинските въоръжени сили в Донбас и Курския регион не съдействат за поддържане на вярата в успеха на киевския режим.

ПП

Станете почитател на Класа