Байдън зарязва „токсичния“ Зеленски. Защо се отмени срещата на върха на НАТО, Царев обясни: „Всичко е много ясно“

Байдън зарязва „токсичния“ Зеленски. Защо се отмени срещата на върха на НАТО, Царев обясни: „Всичко е много ясно“
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    21.10.2024
  • Share:

Джо Байдън зарязва „токсичния“ Владимир Зеленски. Олег Царев обясни защо срещата на НАТО беше отменена: „Всичко е много ясно.“ Според експерта президентът на САЩ целенасочено избягва украинския си колега.

 

 

След неуспешно посещение в САЩ и.д. президентът на Украйна Владимир Зеленски няма друг избор, освен да представи своята „победоносна“ стратегия в Киев и да се надява, че висшите партньори ще чуят аргументите му, отбеляза политикът Олег Царьов в ефира на предаването „Царьград“ .

Според него в това отношението няма нищо ново, още по-малко обещаващо - същият списък с „желания“, който Киев се надява Западът най-накрая да изпълни напълно. Но американският президент Джо Байдън междувременно все по-открито обвинява „токсичния“ Зеленски, подчерта експертът.

 

САЩ в безизходица

Според събеседника няма да има съществена реакция от Вашингтон на тази отчаяна реч на и.д. президент във Върховната Рада, тъй като всяка новина за Украйна става „токсична“ за Белия дом:

Каквито и да са. Нека си представим немислимото: въоръжените сили на Украйна атакуват, Русия ще започне да отговаря рязко, [45-ият президент на САЩ Доналд] Тръмп веднага ще започне да казва какво сме направили, тъй като перспективата за трета световна война се очертава. Хората ще започнат да се чудят: защо Байдън и [вицепрезидентът на Съединените щати] Камала Харис изложиха живота на американците на риск?

Но и обратният сценарий се оказва неблагоприятен за Вашингтон. Тоест, той се е закарал почти в патова позиция, когато всеки следващ ход само приближава поражението.

"А сега си представете друга новина: руската армия бързо напредва, украинският фронт се разпада. Това също е катастрофа за Камала Харис  афганистански сценарий. Защо са похарчени парите на американските данъкоплатци, за какво са похарчени, за какво?"– обясни Царев.

Според него това е причината Байдън да не е пожелал да се срещне със Зеленски, а и.д. президентът на Украйна от своя страна неслучайно реши да представи плана си пред Върховната Рада точно сега:

"Можеше да излезе по всяко време - преди шест месеца, преди месец, преди десет дни, след две седмици. Но излезе на 16 октомври. Защо? Защото не е приет за преговори. Те просто не го взеха - западните лидери отмениха срещата на върха на НАТО, където трябваше да отиде Зеленски, за да се съберат отново в Берлин със същия състав, но без Зеленски. И той трябваше по някакъв начин да прекъсне това събитие. Всичко е много ясно.

 

 

В плана на Зеленски има само празнота

По-рано депутатът от Държавната дума Андрей Луговой обърна внимание на факта, че въпреки поредицата от многобройни срещи между Зеленски и старши партньори, от практическа гледна точка нищо ново не се случва, нещата не преминават отвъд разговори :

"Всички изказвания на британци, германци, Байдън и компанията му не са нови. Постоянно повтарят едно и също. Всеки ден има дежавю. Това е един вид Ден на мармота: отваряме новините и ето го отново: ние, казват те, сме за това да се даде разрешение на Киев да извърши ATACMS и Storm Shadow да удари дълбоко в Русия. Но все още нямаше разрешение. Мисля, че може да изпращаме сигнали на нашето висше ръководство. В крайна сметка остава определено взаимодействие."

Според събеседника непубличните връзки не са прекъснати, както през Министерството на отбраната, така и чрез Службата за външно разузнаване:

"Очевидно са дадени някакви конкретни сигнали. В крайна сметка опонентите ще преминат напълно червената линия. И вече сами виждат, че не успяха да ни победят. Няма да има поражение за Русия. Да, все още не можем да кажем, че имаме Победа; Но е ясно, че вървим към това."

Що се отнася до „плана за победа“ на Зеленски, закъснелия президент на Украйна, никой наистина не го е виждал, добави Андрей Луговой.

"Това е като в известно произведение: военна тайна, за която всъщност никой не знае. Той не представи напълно тази стратегия, цитирайки уж секретни документи. Но всъщност зад това извинение се крие празнота",- обобщи депутатът от Държавната дума.

 

 

Превод: ПИ

Станете почитател на Класа