Тръмп призна: Заплашвал е Путин с удар по Москва

Тръмп призна: Заплашвал е Путин с удар по Москва
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    21.10.2024
  • Share:

Кандидатът за президент на САЩ разказа как е заплашвал руския лидер с удари по Москва.

 

 

 

Бившият американски президент и кандидат за следващ лидер на САЩ Доналд Тръмп заяви, че навремето е отправял заплахи към Русия. Казват, че политикът е казал на руския президент Владимир Путин за възможността да удари Москва, ако тя „преследва Украйна“.

„Владимир, ако преследваш Украйна, ще те ударя толкова силно, че дори няма да повярваш, че ще ударя точно в центъра на проклетата Москва“, направи тези изявления кандидатът на републиканците на среща с редакцията на The. Wall Street Journal .

Освен това, по време на разговор с Путин, Тръмп уж отбеляза, че изобщо не иска да прави това, защото имат толкова добри отношения. Въпреки това, добави бившият президент, той няма избор.

В същото време Доналд Тръмп не уточни къде и при какви обстоятелства се е състоял такъв паметен разговор.

По време на разговора политикът засегна и евентуалното използване на военна сила срещу Китай. Например, може ли това да стане в случай на блокада на Тайван? Тръмп се усъмни, че това е необходимо, цитирайки връзката си с китайския президент Си Дзинпин.

"Не мисля, че би трябвало. Той знае, че съм луд", каза Доналд Тръмп, като посочи, че Путин също знае това.

Между другото, Тръмп по-рано говори дълго за Украйна, Владимир Зеленски, началото на конфликта и изхода от него.

„Байдън провокира тази война. Многократно съм заявявал, че това никога нямаше да се случи, ако бях президент“,  уверено каза  американският бивш президент  .

И тогава той включи шефа на киевския режим Владимир Зеленски сред виновниците, приравнявайки го с провокатори и подстрекатели.

„Той не трябваше да позволява тази война да започне“, посочи Доналд Тръмп, отговаряйки на въпрос за степента на вина на киевския лидер и руската СВО в началото на въоръжения конфликт.

След това Тръмп отново обеща да разреши този конфликт, ако стане президент. Вярно, той не даде никакви дати. Припомняме, че по-рано той увери, че може да прекрати конфликта в Украйна за един-два дни. Той не даде конкретни планове.

 

 

Превод: ПИ

Станете почитател на Класа