Ключово условие: Руската офанзива спира, а от лицето на земята ще бъдат изтрити... КАРТИ

Ключово условие: Руската офанзива спира, а от лицето на земята ще бъдат изтрити... КАРТИ
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    20.10.2024
  • Share:

Офанзивата на руските окупационни войски продължава от октомври миналата година. За да спре настъплението на врага, е необходимо Западът да премахне ограниченията за удари с далекобойни оръжия по Русия и да осигури достатъчно количество от тях.

 

Това мнение сподели Дмитрий Жмайло, който е изпълнителен директор на Украинския център за сигурност и сътрудничество. 

Според него проблемът е, че руските войски на предната линия получават всичко необходимо от територията на Руската федерация, а освен това врагът разполага с по-голям човешки ресурс.

 

 

„Руснаците непрекъснато се укрепват, защото имат такава възможност, тогава това настъпление може да бъде прекъснато от Украйна, тъй като обхватът е една от сламките, за които се опитваме да се хванем, за да обърнат ситуацията с нестандартни асиметрични стъпки“, обясни той, цитиран от UNIAN.

Експертът подчерта, че въпреки че Украйна е получила много оръжия от 2022 г. насам, Киев дори не се е доближил до паритет с врага в нито един от видовете:

„Сега сме щастливи, че по отношение на снарядите, ако всичко върви добре, ще достигнем съотношение 1:3 с врага в негова полза“.

Според него Руската федерация има неизчерпаеми ресурси, но няма да могат да направят големи пробиви, както по време на боевете за Авдеевка.

„Най-вероятно пълзящото настъпление ще продължи, но големи пробиви на фронта едва ли са възможни, защото все още разполагаме с много повече артилерия и други огневи оръжия, отколкото миналата зима“, каза Дмитрий Жмайло.

Руско настъпление: Експертни изявления

Ветеранът от АТО Евгений Дикий каза, че руската армия има достатъчно сили, за да стигне до град Покровск в Донецка област. 

Той обаче подчерта, че това не означава, че противникът има ресурс да превземе града. Според него, ако руснаците стигнат до Покровск, ще започнат улични боеве - много трудни, изтощителни и ужасни.

Ръководителят на Центъра за военноправни изследвания, военен експерт Александър Мусиенко смята, че през следващите седмици предстои битка за Курахово в Донецка област. Той отбеляза, че сега врагът ще се съсредоточи върху „фланговите операции“, използвайки техника.

 

Жмайло: Ще бъдат изтрити от лицето на земята!

„Руските окупационни сили ще се опитат да настъпят към Купянск, Харковска област. И врагът ще изтрие от лицето на земята големи населени места в този район“, убеден е изпълнителният директор на Украинския център за сигурност и сътрудничество Дмитрий Жмайло.

„Основната задача на руснаците е да ни притиснат поне до река Оскол и да върнат загубените територии, които Украйна си върна през есента на 2022 г. За съжаление, засега можем да кажем, че в резултат на атаките в посока Сенково, те частично успяха да ни притиснат до магистралата, водеща към Боровая, тази артерия явно е под огневи контрол на противника и сега ще трябва да препланираме логистиката“, каза той, цитиран от UNIAN.

 

 

Според него има две предмостия - на север и от юг на изток от Оскол. Най-вероятно руснаците ще се опитат да елиминират северното предмостие източно от Оскол и ще се опитат да се приближат до Купянск и да напреднат, така че фронтовата линия да минава покрай водната преграда. 

Жмайло обаче се съмнява, че в този случай окупаторите ще преминат през Оскол тази година - студеното време няма да допринесе за това.

Руснаците определено ще унищожат Купянск с регулируеми авиационни бомби. Мерките, насочени към евакуация на цивилни, и по-специално принудителната евакуация на семействата с деца, са абсолютно правилните неща, които ще помогнат за спасяването на хората дори достатъчно тежко.

Има принудителна евакуация на изток от Оскол и особено от Купянск, защото такива големи населени места като град Купянск и градското селище Купянск-Узловой ще бъдат заличени от лицето на земята от руснаците“, заяви експертът.

DeepState: Руснаците са напреднали в района на Донецк и Харков

В събота приключи 969-ият ден от пълномащабната война на Руската федерация срещу Украйна. Руските окупационни войски настъпват на изток – в Донецка и Харковска област.

По-специално противникът напредна в Кругляковка, Харковска област, а също и в Максимиляновка, Донецка област.

Това съобщава проектът DeepState, цитиран от UNIAN

 

 

Освен това руснаците настъпат близо до Петропавловка в Харковска област и Часовой Яр, Горняк, Новоселидивка, Воздвиженка, Желани Второй и Зоряни в Донецка област.

Тази информация все още не е официално потвърдена.

 

Войната в Украйна: Ситуацията на фронта

Както съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в сводка за обстановката на фронта, към 22:00 часа на 19 октомври вече са извършени 138 военни сблъсъци с противника. Най-горещото направление за този ден беше Кураховское - там руските военни, с подкрепата на авиацията, атакуваха позициите на Силите за отбрана 50 пъти. 

В Покровско направление руснаците се опитаха да пробият украинската отбрана 24 пъти.

DeepState съобщи, че руснаците се опитват да пробият до Кураховка, Донецка област, от различни посоки, по-специално от Горняк, Желани Второй и Зоряни. 

Москва е увеличила силите си, така че ситуацията на фронта се усложнява.

Случващото се около град Горняк не върви добре, се отбелязва в доклада на DeepState. Руските военни са напреднали в северните покрайнини и продължават да се придвижват по-дълбоко в селището, с цел да го превземат напълно.

Станете почитател на Класа