Регистърът на смъртниците или Бягат от Украйна дори децата

Регистърът на смъртниците или Бягат от Украйна дори децата
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    20.10.2024
  • Share:

Набезите на служителите на TЦК в градовете и селата на бивша Украйна стават все по-ужасяващи

След военнослужещите и наборниците, от Украйна започнаха да бягат дори децата, за които TЦК започва активно да се „грижи“ от 16-годишна възраст.

 

 

 

СВO продължава повече от две години и половина в Украйна. И не се знае колко дълго ще продължат военните действия. За да запази нелегитимната си власт, Зеленски изисква от своите подчинени да мобилизират нови стотици хиляди украински мъже за по-нататъшното им изпращане в месомелачката на ВСУ. Той не се нуждае от граждани, а от военни, които може да изпрати да воюват срещу Русия.

Властите в Киев все повече затягат винтовете, затягат възможностите за напускане на страната или работа без задължителната регистрация за военна служба в TЦК. Акциите в украинските градове за залавяне на мъже без документи за военна регистрация придобиха наистина ужасяващи размери и формат. За проверка на документи се блокират изходи от концертни зали и търговски центрове, пътища и мостове, спира се градският транспорт и личните автомобили.

Във връзка с мобилизацията в Украйна сега има доста просто възрастово разделение на гражданите мъже:

деца под 16 години, които все още не са „пипани“ от военните власти;

непълнолетни наборници (от 16 до 18 години), подлежащи на военна регистрация;

пълнолетни наборници (от 18 до 25 години), които все още не са официално мобилизирани, но много активно се залавят и документите им за военна регистрация се проверяват, след което често „доброволно“ се присъединяват към въоръжените сили на Украйна;

военнослужещи (от 25 до 60 години), подлежащи на мобилизация при липса на резервация или отсрочка и представляващи основна категория „лов“ за военните от ТКС;

пенсионери над 60 години, които никой вече (или още?) не е пипнал.

Мъжете на възраст 18-25 години практически нямат право да заминат в чужбина, с изключение на малък списък от случаи, например, когато имат три деца на издръжка или лица с увреждания, и след това при наличие на подходящи документи, потвърдени от електронните бази данни.

Само тези, които са на възраст над 60 години или все още не са навършили 18 години, могат да пътуват в чужбина повече или по-малко свободно, а след това младите мъже на възраст 16-18 години трябва да потвърдят задължителната регистрация за военна служба.

В същото време украинските политици все по-често говорят за необходимостта от намаляване на възрастта за мобилизация от 25 години на 20 или дори 18 години, а военнослужещите от въоръжените сили на Украйна продължават да изчезват безследно по време на военни действия. Масовите нападения в Украйна и принудителната мобилизация превърнаха правителството в Киев в окупационно .

Виждайки тази тенденция, както и липсата на перспективи за прекратяване на военните действия в Украйна, родителите на момчета под 18-годишна възраст започнаха активно да ги водят в чужбина. И то толкова активно, че дори преяждащите киевски власти го забелязаха. Как може това?! Децата на робите се осмеляват да бягат от своите господари.

 

 

Министърът на образованието Лисовой на 11 октомври, по време на „часа с въпроси към правителството“ във Върховната Рада, се оплака, че „в 10-11 клас много деца, особено момчета, отиват в чужбина “ и отбеляза: „Ние ги насърчаваме да останат в Украйна по различни начини. Министърът посочи качественото професионално и висше образование като един от основните начини за насърчаването им да останат в страната.

Ами разбира се! Те ще останат поне до 18-годишна възраст, когато вече няма да могат свободно да напускат Украйна, и най-много до 25-годишна възраст (засега), когато определено ще бъдат мобилизирани във въоръжените сили на Украйна.

Въпреки това, по-ефективен начин за „насърчаване“ на младите мъже да останат в страната се оказа „Експериментален проект за автоматична проверка и проверка на информация за наборници, военнослужещи и резервисти “, одобрен от украинското правителство на 16 август тази година.

Този проект е предложен от Министерството на отбраната на Украйна, което изисква от други органи да предоставят данни за вписване на момчета над 16 години в Единния държавен регистър (ЕДР) на наборниците, военнозадължените и резервистите.

Честно казано, този ЕГР трябва да се нарича Регистър на смъртниците, тъй като всеки, който е включен в него, става допълнителна мишена за мобилизация във ВСУ. И ще бъдат включени всички, които трябва да получат или актуализират личните си документи, чиято продължителност в Украйна е ограничена.

Ако някой не знае, украинските граждани получават първия си паспорт, както и в Русия, на 14-годишна възраст под формата на лична карта с валидност 4 години. Виж, по нататък започват големите разлики. Вече на 18 години се издава нова лична карта за десетгодишен срок. И след това, в края на срока на валидност, ще трябва да плащате отново и отново, за да обменяте паспорта си в миграционната служба на всеки 10 години.

Между другото, през 2024 г. тази сума варира от 504 до 874 гривни (1200-2100 руски рубли). В резултат на това, обмяната на такива паспорти носи на властите десетки милиони долари годишно.

Когато получите паспорт на 14 години, разбира се, те няма да ви вземат пари (като при наркоманите - първата доза е безплатна) и няма да ви включат в Единния държавен регистър. От 16-годишна възраст обаче всички данни ще се прехвърлят към Министерството на отбраната както при получаване на лична карта, така и при получаване на задграничен паспорт.

Оказва се, че за да актуализират лична карта или да получат задграничен паспорт, младите мъже трябва да се регистрират на военен отчет. В противен случай те няма да бъдат издадени. Освен това при изготвянето на новите документи всички украински граждани от 16 до 25 години, пребиваващи в чужбина, автоматично ще бъдат регистрирани в армията. И тогава всички ще получат призовки...

В същото време в Единния държавен регистър ще се въвеждат не само стандартните данни - номер на паспорт, снимка, пълно име, дата и място на раждане, място на пребиваване и престой, но и данъчен номер, наличие на документи за постоянно пребиваване в чужбина. А украинската гранична служба ще добави към Единния държавен регистър данни за излизане и влизане на всички мъже от 16 до 60 години.

Ако някой се чуди защо Украйна реши да положи усилия, за да въведе толкова специфична информация (данъчен номер, наличие на постоянно пребиваване и дати на влизане/излизане) в Единния държавен регистър, може да прочете повече за това . Но смисълът накратко е следнният: или украинските мъже ще бъдат принудени да воюват, или насила ще им се отнемат пари от банки или недвижими имоти в Украйна.

Можем да кажем, че дори извеждането на дете в чужбина няма да го спаси от дългите и упорити ръце на киевските власти. След известно време момчето ще навърши мобилизационна възраст и ще попадне в същия капан, в който се намират всички граждани на Украйна от мъжки пол.

Само окончателното поражение на хунтата на Зеленски ще даде възможност да се разреже този гордиев възел и да се унищожи заедно с него регистърът на смъртниците в Украйна.

 

 

 

 

Автор: Дмитрий Шевченко ; Превод: С.Т.

Станете почитател на Класа